SPORTURI  »  AUTO  »  SINGAPORE GRAND-PRIX

FORMULA 1 // GALERIE FOTO + VIDEO Ultima gafă i-a scos din minți pe șefi » Măsuri draconice anunțate la echipă: "Nu putem să acceptăm așa ceva, ne întoarcem la vechile reguli!"

FOTO: Guliver/Getty Images +5   FOTO
FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 17 septembrie 2018 14:11

Marele Premiu al Statului Singapore a fost unul de tristă amintire pentru Force India. Cei doi piloți ai echipei, mexicanul Segio Perez (28 de ani) și francezul Esteban Ocon (21 de ani), s-au ciocnit în primul viraj al cursei. Ultimul a abandonat, iar Perez, cel care a provocat accidentul, a trebuit să intre la boxe și a terminat ulterior cursa pe locul 16.

Incidentul dintre cei doi, care a mai avut loc și în sezonul trecut, a fost taxat dur de șeful echipei, Otmar Szafnauer (54 de ani), care i-a amenințat pe cei doi piloți cu destituirea de la echipă în caz că un nou accident similar va mai avea loc. 

"Nu putem să acceptăm ca ei să se apropie atât de mult unul de altul într-o zonă în care nu există niciun fel de spaţiu de manevră. Trebuie să-şi lase unul altuia spaţiu. Echipa este mai importantă decât interesele unei persoane. Va trebui să reinstituim ordinele de echipă dacă ei înţeleg să se comporte astfel. De acum încolo noi vom prelua controlul. Odată ce sunt în maşină, nu poţi efectiv să le controlezi acţiunile, dar noi o vom face.

Anul trecut, după cursa de la Spa Francorchamps am decis să ne implicăm. Şi de atunci nu a mai fost niciun incident. Aşa că ne întoarcem la vechile reguli. Acum le-am permis să concureze unul împotriva celuilalt încă din primul tur. Nu trebuia să facem asta. Dacă vor continua în acest fel , atunci sunt alte soluţii să îi despărţim. Sperăm să nu se ajungă până acolo", a declarat Szafnauer, potrivit Planet F1. 

Force India e pe locul 7 în clasamentul constructorilor, cu 42 de puncte. La piloți, Sergio Perez e pe locul 10, iar Ocon pe 11. Cei doi sunt despărțiți de doar 1 punct. (46-45). 

Otmar Szafnauer (54 de ani) are o poveste interesantă. A fost născut în România, la Arad, din tată american și mamă româncă, dar a părăsit țara la vârsta de 7 ani, stabilindu-se alături de familie în Detroit. A mai activat la echipe din Formula 1 precum British American Racing (BAR) sau Honda. 

6 curse
mai sunt de disputat până la finalul sezonului. Următoarea e în Rusia, peste două săptămâni

Vezi și: Dominația continuă! Victorie categorică pentru Lewis Hamilton la Singapore, iar titlul mondial e tot mai aproape

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
bumix
bumix  •  17 Septembrie 2018, 19:41

DAR SI CIRCUITUL ESTE FOARTE INGUST ,VIRAJAT ,ZIDURI DE BETON . NUMAI BINE PT, TOT FELUL DE ACCIDENTE,PARCA E EXAGERAT MAI BINE LOC DE DEPASIRI SI VITEZA CA DE ASTA-I CIRCUIT DE F. 1

dinamo_fan
dinamo_fan  •  17 Septembrie 2018, 17:06

Perez a produs din nou accidentul, intra pur si simplu si eu cred intentionat in Ocon. Ocon avea trasa exterioara, nu a fortat nimic acolo, nu a gresit cu nimic. Tot Perez intra mai tarziu in Sirotkin din frustrare ca nu-l poate depasi. Un alt pilot din capitolul: Hazard on track :)) un pericol public.

valeri.gazaev.the.greatest
valeri.gazaev.the.greatest  •  17 Septembrie 2018, 16:08

Perez e un ***, greseste mereu. Consecintele le suporta si cei care sunt langa el pe circuit

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează