SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL MARII BRITANII

FOTO Cea mai spectaculoasă cursă a anului! Final palpitant la Silverstone: Sebastian Vettel câștigă acasă la Hamilton și se distanțează în clasamentul piloților. Britanicul, criticat

FOTO: Reuters +2   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 iulie 2018 17:42

Sebastian Vettel, pilotul celor de la Ferrari, a reușit o cursă de senzație și s-a impus pe circuitul de la Silverstone, în Marele Premiu al Marii Britanii. Germanul a fost urmat de Lewis Hamilton, contracandidatul în lupta pentru titlu, și de coechipierul Kimi Raikkonen.

Plecat din pole-position, campionul en-titre Lewis Hamilton a avut ghinion la start, fiind acroșat de Raikkonen. Britanicul a ajuns până pe ultima poziție, dar grație unei strategii perfecte a reușit să revină în lupta de la vârf.

Vettel a condus în prima parte a Marelui Premiu, dar i-a cedat apoi șefia cursei lui  Valtteri Bottas, celălalt pilot al celor de la Mercedes.

Finalul, fragmentat de două intervenții pe pistă ale saftey-car-ului, a fost de-a dreptul palpitant. Distanțele dintre piloți s-au redus, spectatorii prezenți la Silverstone asistând la o luptă spectaculoasă între Vettel, Bottas, Hamilton și Raikkonen.

Sebastian Vettel l-a depășit pe Bottas și s-a instalat la șefia cursei, în timp ce Hamilton a trecut la rândul său de Bottas și a rămas pe locul secund.

Finalandezul Bottas a ajuns de pe locul 1 pe locul 4, după ce a fost depășit și de compatriotul Kimi Raikkonen. Pilotul celor de la Ferrari a făcut o cursă excelentă și s-a clasat pe podium chiar dacă a fost penalizat după incidentul din start cu Hamilton.

HAMILTON, SUPĂRAT

La final, Hamilton a fost criticat pentru atitudinea sa. Pilotul britanic s-a arătat extrem de supărat, nu interacționat cu piloții Ferrari și a trimis o săgeată spre Raikkonen: "Cei de la Ferrari au avut o tactică interesantă".

"A fost eroarea mea când l-am lovit pe Lewis din spate. Meritam sancțiunea. Fără acea greșeală ar fi fost mai bine. Am încercat, am făcut tot ce am putut", a comentat finlandezul Kimi Raikkonen.

"Aici, la Silverstone, sunt cei mai frumoși fani din lume. Îmi pare rău că n-am putut să le aduc o victorie. Dar nu renunț!"
Lewis Hamilton

 

 

 

2011
era ultimul an în care un pilot Ferrari s-a impus la Silversone: a câștigat atunci Fernando Alonso

Grație victoriei, Sebastian Vettel se distanțează la 8 puncte de Lewis Hamilton în clasamentul general al piloților. Clasamentul constructorilor este condus tot de Ferrari, care are un avans de 20 de puncte față de Mercedes. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  22 Iulie 2018, 18:39

in lipsa unui articol pentru cursa de azi o sa scriu tot aici - Felicitari Mercedes pentru o strategie buna (o raritate) si pentru cursa fantastica a celor doi piloti - Bravo Lewis, bravo Valteri !

dinamo_fan
dinamo_fan  •  09 Iulie 2018, 12:55
Postat de acid2006 pe 08 Iulie 2018, 20:13

Cand l-a depasit Bottas pe Vettel in aceasta cursa? Halal ziaristi... Si inca ceva, cursa trecuta Verstappen l-a acrosat pe Kimi, l-a scos de pe traiectorie si nimic; acum isi i-a 10 secunde penalizare...ce e corect, e corect...:)

tu compari atingerea aia din lateral roata in roata de cursa trecuta cu incidentul de la Silverstone ? libertatea la libera exprimare e clar prea mult pentru unii.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  09 Iulie 2018, 12:48
Postat de lionforever pe 08 Iulie 2018, 18:24

Ce frustrat e *** de faptul că a luat startul greșit nu zice nimic iar parerea mea este ca raikkonen era pe trasa lui normală iar *** a încercat să îl închidă profitând de faptul că era puțin în fața finlandezului.

parerea ta e parerea unui oltean prost habarnist. 1-a la mana ca habar nu ai care era trasa ideala si cine era pe trasa ideala si a 2-a la mana ca finlandezul a lovit cu eleronul fata roata din spate dreapta a lui Hamilton. nu ca era putin in fata, era cu toata masina in fata. daca tot esti prost de bubui macar nu mai iesi public sa o dovedesti.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează