SPORTURI  »  AUTO  »  RALIU

Gîrtofan câștigă Raliul Sibiului, Marișca e noul campion național absolut

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 octombrie 2017 19:14

Echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5) a câștigat autoritar ediția 2017 a Raliului Sibiului, însă nu a fost îndeajuns pentru a câștiga titlul național absolut, obținut de clujenii Bogdan Marișca și Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5).

Marișca și Poenaru au terminat pe locul secund sâmbătă, dar și-au consolidat prima poziție în clasamentul general, anunță Federația Română de Automobilism Sportiv.

Gîrtofan și Mârza au câștigat 12 probe, inclusiv Power Stage-ul, dintr-un total de 14, impunându-se astfel pentru a doua oară consecutiv în Raliul Sibiului Unicredit Leasing.

Marii câștigători ai zilei sunt însă Bogdan Marișca și copilotul Carmen Poenaru, reprezentanții Napoca Rally Academy reușind să obțină titlul de campioni naționali după un parcurs excelent în acest sezon în care niciodată nu au ratat podiumul. În plus, aceștia și-au adjudecat Raliurile Aradului și Harghitei.

Este pentru a doua oară în carieră când Marișca este campion național, după ce a obținut titlul suprem și în 2005. De asemenea, în palmaresul pilotului, care bifează al 24-lea an de carieră în automobilismul sportiv, se mai regăsesc alte patru titluri de vicecampion național.

Podiumul Raliului Sibiului a fost completat de Valentin Porcișteanu și Dan Dobre (Mitsubishi Lancer Evo IX), cei care au încheiat pe 3 și în clasamentul general al Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2017.

În total, nu mai puțin de 71 de echipaje au luat startul în această ultima etapă din campionat. Rezultatele completate pot fi găsite pe stats.fras.ro/rally, iar campionii pe grupe și clase vor fi anunțați într-un comunicat ulterior.

Rezultatele Raliului Sibiului Unicredit Leasing vor deveni definitive imediat după ședința Comisarilor sportivi, dar și ratificarea de către Comisia de Competiții din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează