SPORTURI  »  AUTO  »  

Guvernul constrîns să anuleze taxa auto

Articol de GSP - Publicat marti, 19 februarie 2008 00:00

Adoptarea moţiunii simple în Camera Deputaţilor a dus la o serie de reacţii din partea grupărilor politice şi a instituţiilor statului. Partidul Democrat-Liberal iniţiatorul moţiunii simple pentru anularea taxei auto, va depune o moţiune de cenzură împortriva Guvernului în cazul în care taxa nu va fi desfinţată.

Într-o decizie dată recent Curtea Constituţională susţine decizia de astăzi si se manifestă în favoarea concretizării ei. Guvernul are obligativitatea de a ţine cont de poziţia Camerei care a adoptat moţiunea, iar în cazul ignorării votului Guvernul va suporta sancţiuni politice mergînd pînă la retragerea încrederii.

Într-un avertisment transmis de Comisia Europeana se arată că Romania poate fi chemată în faţa Curţii Europene de Justitie dacă nu modifică legea privind taxa de primă înmatriculare. Romania risca acum penalizarea prin amenzi plătite pană la urmă din buzunarul cetatenilor, datorită faptului că termenul la care Guvernul se angajase să respecte prevederile europene a fost depăşit .

Comisia Europeana pregăteşte o directivă specială care va uniformiza sistemul de taxare pentru autovehicule în funcţie de emisiile poluante.Aceasta ar putea intra in vigoare anul viitor. Pană atunci Romania va suferii de pe urma conflictului politic care îşi pune amprenta asupra preţurilor plătite de cetaţeni pentru autovehicule.

Sursa AutoF1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
 •  18 Februarie 2009, 18:20

trebuie sa iesim iar in strada fratilor astia nu stiu ce sa mai inventeze sa ne ia banii noi tacem iar iei isi vad de treaba lor.noi suntem prostii ei sunt desteptii.

 •  21 Ianuarie 2009, 09:19

Pana acum numai "bisnitarii"ieseau in strada?!Sa vezi impozite si taxe babane bashka taxa pe poluare...asa ne trebuie daca ne dusmanim intre noi si nu luam atitudine!Vezi ce se intampla in tarile baltice cand birurile omoara populatia!Suntem un popor de rahat!

 •  20 Februarie 2008, 00:35

eu zic sa facem o petitie sa adunam semnaturi ca sa ne bagam P_U_L_A in masa si in femeia lui tariceanu,jur,daca il vad pe omul asta vreodata in fata mea il scuip in fata pe golanul asta,futemas in interesele lui masa

Vezi toate comentariile (7)
Comentează