SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Incepe ancheta

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 iulie 2007 00:00

FIA a convocat McLaren la o sedinta extraordinara in cazul de spionaj impotriva Ferrari. Pe 26 iulie, la Paris, reprezentantii McLaren vor fi chemati sa dea mai multe explicatii in fata Consiliului Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism. Motivul? Documentele secrete Ferrari gasite in casa designerului-sef de la McLaren, Mike Coughlan. Audierile vor stabili daca team-ul britanic a incalcat articolul 151c din Codul Sportiv International, care sanctioneaza "orice conduita frauduloasa sau orice act care aduce prejudicii competitiei si sportului auto in general".

FIA precizeaza intr-un comunicat ca echipa britanica va trebui sa raspunda acuzatiilor conform carora "intre martie si iulie 2007 McLaren a avut in posesie documente si informatii confidentiale apartinind Ferrari, inclusiv informatii care ar fi putut fi folosite pentru designul, motorizarea, construirea, verificarea, testarea si dezvoltarea masinii de Formula 1 Ferrari F2007".

Gluma se ingroasa pentru McLaren, mai ales ca Mike Coughlan a ajuns la un acord cu Ferrari, designerul semnind o declaratie sub juramint prin care se angajeaza sa ofere Scuderiei toate informatiile referitoare la modul in care au ajuns la el cele 780 de pagini de documente secrete. In cazul in care FIA stabileste ca informatiile Ferrari au ajuns la McLaren si au fost folosite de aceasta, sanctiunile pot fi drastice: de la anularea punctelor echipei si pilotilor pina la excluderea din campionat.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează