SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

La revedere!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 iulie 2007 00:00

4 puncte a adunat Albers in 3 ani de Formula 1, toate obtinute in urma clasarii pe locul al 5-lea in cursa de la Indianapolis din 2005, cind au concurat doar 6 masini

Christijan Albers a fost concediat de Spyker pentru ca sponsorul principal al olandezului nu a mai dat bani la echipa. In motorsport exista piloti talentati, cu sponsori dispusi sa-i sustina financiar la inceputul carierei, si piloti cu bani, care isi permit sa plateasca din buzunarul propriu, al familiei sau al diversilor sponsori, participarea la curse. Din aceasta a doua categorie face parte si Christijan Albers, care a contribuit serios in acest sezon la bugetul echipei Spyker pentru a-si asigura locul in echipa. Nu mai este insa cazul: sponsorul lui cel mai important a refuzat sa-l mai sustina, iar Albers si-a pierdut locul in echipa, cu efect imediat.

Criticat pentru evolutiile sale din acest sezon, cind a fost in mod constant surclasat de coechipierul sau, debutantul Adrian Sutil, Albers a fost si protagonistul unui moment tragicomic la Marele Premiu al Frantei, cind a plecat de la pitstop cu furtunul de realimentare dupa el. Michiel Mol, directorul Spyker, a tinut insa sa precizeze ca "decizia nu are nimic de-a face cu performantele recente ale lui Christijan".
Deja au inceput sa se faca speculatii cu privire la numele inlocuitorului lui Albers pentru Marele Premiu al Europei din 22 iulie. Candidatii sint toti piloti de teste: Markus Winkelhock (Spyker), Christian Klien (Honda) si Narain Karthikeyan (Williams). Pe termen lung insa, favorit pare Giedo Van der Garde, o alta "rezerva" de la Spyker, care are un avantaj important: este ginerele lui Marcel Boekhoorn, care detine 5,7% din actiunile Spyker.


Playtech: Laurențiu Reghecampf a IERTAT! ”Am avut o discuție, mi-am dat seama că au înțeles”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează