SPORTURI  »  AUTO  »  KARTING

VIDEO Explicațiile pilotului rus care a făcut salutul nazist: „Știu că sunt un prost, iertați-mă!” + I-a fost reziliat contractul, iar FIA a deschis o anchetă

Artiom Sewerukhin, un pilot rus de karting în vârstă de doar 15 ani, a fost dat afară de echipa sa, Ward Racing, după ce acesta a făcut un gest șocant la finalul primei curse din Campionatul European de Karting.
Artiom Sewerukhin, un pilot rus de karting în vârstă de doar 15 ani, a fost dat afară de echipa sa, Ward Racing, după ce acesta a făcut un gest șocant la finalul primei curse din Campionatul European de Karting.

Articol de GSP - Publicat marti, 12 aprilie 2022 10:02 / Actualizat marti, 12 aprilie 2022 10:13

Artiom Sewerukhin, un pilot rus de karting în vârstă de doar 15 ani, a fost dat afară de echipa sa, Ward Racing, după ce a făcut un gest șocant la finalul primei curse din Campionatul European de Karting.

Sewerukhin pilotează sub steagul Italiei, fiindu-i interzis să concureze pentru țara sa, după ce Federația Rusă a invadat Ucraina pe 24 februarie. Chiar în momentul în care imnul Italiei răsuna în frumosul oraș din sudul Portugaliei, rusul i-a șocat atât pe cei prezenți pe circuit, cât și pe oamenii care urmăreau evenimentul din fața micului ecran.

Puștiul a făcut ceea ce a părut să fie un salut nazist, iar ulterior a început să râdă incontrolabil, stârnind foarte multe controverse după aceste gesturi.

Pilotul rus care a făcut salutul nazist a fost dat afară de echipa sa de Karting

Atitudinea necugetată a rusului nu a fost dată uitării, iar acum a venit „nota de plată”. Echipa suedeză pentru care a pilotat, Ward Racing, a luat decizia de a-i încheia imediat contractul. Nordicii au emis și un comunicat de presă în care au cerut scuze pentru situația de pe podium.

„Ward Racing dorește să ceară scuze celor care au fost afectați de ceea ce s-a întâmplat. A fost, este, și va fi o prioritate pentru noi să concurăm într-un mediu în care să promovăm respectul, diversitatea și incluziunea”, se arată în comunicat.

Pilotul rus a cerut scuze: „Știu că sunt un prost, vă rog să mă iertați”

„În timp ce eram pe podium, am făcut un gest pe care mulți l-au considerat salut nazist. Nu era vorba despre așa ceva. Niciodată nu am sprijinit nazismul, ba chiar îl consider una dintre cele mai mari crime la adresa umanității. 

Am concurat sub steagul Italiei, iar băieții mi-au explicat că e frumos să-mi duc mână la piept, așa se procedează în Italia pentru a-ți exprima recunoștința. Ceea ce a urmat nu-mi pot explica. 

Știu că sunt vinovat, știu că sunt un prost. Vreau să mă înțelegeți, eu nu sprijin nazismul. Vă rog să mă iertați”, a transmis pilotul rus prin Maria Melnikova, ofițerul de presă al Federației Ruse de Automobilism.

După incident, Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat că va deschide o anchetă imediată pentru a afla ce s-a întâmplat. Totodată, a catalogat atitudinea lui Sewerukhin una „total inacceptabilă”.

VIDEO cu gestul șocant al pilotului rus

Citește și alte știri din motorsport:

Max Verstappen și-a vărsat nervii la finalul cursei din Australia: „A fost teribil, e atât de frustrant”

FOTO Charles Leclerc, victorie fără emoții în Marele Premiu al Australiei » Verstappen abandonează din nou!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (59)
139226857413709
Maximilian Alforno  •  13 Aprilie 2022, 11:14

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

boierasul
boierasul  •  13 Aprilie 2022, 05:16
Postat de malinr pe 12 Aprilie 2022, 22:47

Astfel de opinii sunt aidoma celor sustinute de Sputnik si care se muleaza pe propaganda rusa. Adica esti din categoria troll de doua copeici.

Care este diferența dintre un trol de 2 copeici și un trol de 2 cenți??

malinr
malinr  •  12 Aprilie 2022, 22:47
Postat de boierasul pe 12 Aprilie 2022, 18:44

Asa spune propaganda globalista)) închide televizorul și gândește cu capul tău. Sunt foarte multe minciuni și propaganda anti Rusia pentru a distrage atenția de la alte probleme. Pentru mine personal, acest război este exact ca și pandemia Covid))) poarta aceiași semnătura.

Astfel de opinii sunt aidoma celor sustinute de Sputnik si care se muleaza pe propaganda rusa. Adica esti din categoria troll de doua copeici.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează