SPORTURI  »  AUTO  »  FIA

"România va avea circuit omologat FIA!" » Cînd va fi realizat

Articol de GSP - Publicat joi, 07 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 07 august 2014 16:38

Primarul Tărlungeniului, Iosif Kiss, promite construirea unui circuit cu omologare din partea Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA).
În 2011, un proiect ce viza o un circuit în comuna Tărlungeni se finalizase cu succes, acesta mai avea nevoie doar de omologare din partea FIA, dar între timp a fost abandonat de partenerul autorităţilor locale, iar pe nimeni n-a mai interesat de ceea ce se întîmplă acolo.

Proiectul a prins din nou culoare după trei ani, iar primarul din Tărlungeni e convins că România va reuşi, în sfîrşit, să construiască şi să primească omologoare din partea FIA pentru primul circuit construit în ţara noastră.

"Mă chinui de mult să fac un circuit omologat, cu centrul de cercetare aplicată în comună la mine. De mult m-am străduit să fac un proiect, iar acum este gata. Am avut finanţare europeană 50%, dar din motive ori politice, ori că nu s-a vrut, partenerul meu a retras proiectul în momentul în care lucrările erau scoase la licitaţie, dar nu ne lăsăm şi vă spun că circuitul va fi omologat.


Se poate face, nu neapărat de Formula 1. Circuitul se omologhează de FIA şi, în funcţie de competiţii, poţi să aduci orice fel de Formule. Sînt în parteneriat cu primăria Braşov. Proiectul se întinde pe o suprafaţă de 57 de hectare. De exemplu Hungaroring are o lungime de 4,3 km. La noi va fi de 4,7 km proiectat, e mai rapid ca Monaco din toate punctele de vedere. L-aş compara cu Nurburgringul sau cu Spa Francorchamps-ul.

Cred că în maximum doi ani se poate realiza. Sînt şi alte lucruri pe care nu le pot face publice, sînt interese ca să se facă şi cu bani privaţi, dar asta doar în momentul în care este contractul semnat pot dezvălui despre ce ese vorba", a declarat Iosif Kiss pentru Sport Total FM.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
magura
magura  •  08 August 2014, 08:23

SUCCES!!! Ar fi de bun augur un astfel de circuit, in orice parte a tarii ar fi. Rusii pot, noi de ce nu putem? SUCCES!!

ftwraku
ftwraku  •  07 August 2014, 19:53

Manelistii insa spera ca Romania sa aiba circuti omologat FIA. Asta desigur,atunci cand isi rup 'mertanele' de 4000 de euro si 15 ani vechime,luate cu credite de la banci, in gropile din Romania,ii incalzeste teribil. Noi abia suntem in stare sa ne ingrijim de STADIONUL NATIONAL din BUCURESTI,CAPITALA TARII,SI VREM CIRCUIT OMOLOGAT FIA la TARLUNGENI. E ca si cum iti arde casa si vrei sa stergi praful de pe televizor. Asta este tara,pacat ca este populata. Astia sunt conducatorii,asta este societatea civila. PRIMA SI A DOUA CATEGORIE SUNT DE RAHAT. Pacat de pamantul asta ca trebuie sa suporte asa specimene. Bucurati-va,ba,o sa aveti circuit omologat FIA la Tarlungeni....

ftwraku
ftwraku  •  07 August 2014, 19:46
Postat de ftwraku pe 07 August 2014, 19:41

Inca un centru de excelenta pentru gimanstica sau handbal nu construim,in schimb vrem sa aruncam banii pe fereastra...Un circuit omologat de FIA in Tarlungeni sunt bani irositi aiurea. Un astfel de circuit sa fie profitabail trebuie sa ofere si alte facilitati. NICIODATA la ce situatie este acum in Romania nu putem sa fim competitivi in asa ceva cu un circuit in comuna Tarlungeni. Ce sa stie tampitul ala. De exista societate civila in Romania,prostii nu erau incantati de astfel de declaratii,ci dezgustati. El vb.de Hungaroring care este la 15km de Budapesta,CARE ESTE EXTREM DE USOR ACCESIBIL,CARE ARE ATATEA HOTELURI si alte facilitati pe langa...UN JEGOS DE PRIMAR.

Iar asta cu 50% 'bani europeni'iar este cu dus si intors...FONDURILE ALEA EUROPENE SUNT INTR-UN ANUMIT CUANTUM,SE TINE CONT DE POPULATIE si alti multi factori. IN TEORIE,DE CAND CU LIBERA CIRCULATIE,SE VREA CA TOATA ZONA EURO SA AIBA O MINIMA INFRASTRUCTURA,DEZVOLTARE. DE LA BUCURESTI LA TIMISOARA FACI MAI MULT DECAT DE LA BUDAPESTA LA BERLIN! Manelistii vor circuit omologat FIA in Tarlungeni. Bani aia din fondurile europene oricum ne vor iesi pe nas atunci cand vom incepe sa si cotizam la bugetul UE,MACAR DRACU DE I-AM FOLOSI PE SOSELE,AUTOSTRAZI,SCOLI,SPITALE,REACTORUL NUCLEAR DE LA CERNAVODA,SAMD. TRENURILE IN 1940 IN ROMANIA ERAU MAI DEZVOLTATE DECAT SUNT ACUM IN MILENIUL TREI.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează