SPORTURI  »  AUTO  »  RALIURI

Simone Tempestini a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 aprilie 2018 18:03

Dublul campion național de raliuri și campion mondial WRC Junior, Simone Tempestini, a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, care s-a desfășurat în acest weekend la Râșnov, și a beneficiat de un record de participanți, informează Federația Română de Automobilism Sportiv.

La bordul unui bipost Radical SR 4, cu care a câștigat, în premieră, și anul trecut runda de la Teliu, pilotul clujean a fost cel mai bun după cele două manșe de concurs. La prima urcare a traseului care măsoară o lungime de 3,75 km, cu o diferență de altitudine de 235 de metri, Simone a fost cronometrat cu 1:48,398, în timp ce la a doua a terminat în 1:47,921.

De altfel, Tempestini nu a avut rival nici în manșele de recunoașteri și antrenamentele cronometrate, reușind să se impună de fiecare dată. În acest moment, sportivul de la Napoca Rally Academy conduce și în clasamentul Campionatului Național de Raliuri Dunlop după a câștigat prima etapă de la Brașov.

Podiumul etapei de viteză în coastă de la Râșnov a fost completat de Andrei Dumitrescu (Tatuus), care a terminat cele două urcări cu un total de 03:41,818, și Lucian Răduț (Mitsubishi Lancer Evo), la o diferența de numai câteva miimi de secundă, cu 03:41,842.

Revenit după nu mai puțin de un deceniu în motorsport, Mihai Leu, fost campion național de raliuri, a decis să participe în acest an la viteză în coastă. Cel care a scris istorie și în box a concurat la Râșnov la bordul unui Ferrari 458 Challenge și a obținut un excelent loc 6. Un alt pilot de renume care s-a întors în competiții, Titi Aur, a terminat pe locul 16.

În Top 10 s-au mai clasat Costi Stratnic (Dacia STCC), Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3), Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5), Septimiu Marghitaș (Seat Leon), Vali Porcișteanu (Skoda Fabia R5) și Șerban Andrei (Skoda Fabia).

În total, nu mai puțin de 110 piloți s-au aflat la startul Trofeului Serus de la Râșnov. Dintre aceștia, 85 au participat la Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, 5 la Viteză în Coastă pentru Istorice și 20 la divizia a doua a campionatului de viteză în coastă. Rezultatele complete sunt pe www.live.fras.ro

Evenimentul organizat de Auto Blic Brașov s-a desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a Ministerului Tineretului și Sportului. Următoarea etapă va avea loc pe 19-20 mai la Teliu, tot în județul Brașov.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează