SPORTURI  »  AUTO  »  EVENIMENT

Un monopost folosit de Fernando Alonso în Formula 1 este prezentat la Arad

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 decembrie 2008 00:00

Monopostul folosit de spaniolul Fernando Alonso, componentul echipei de Formula 1 a Renault, la antrenamentele dinaintea sezonului din 2008, a fost prezentat, vineri, într-un complex comercial din Arad.

"Am vrut să oferim iubitorilor de Formula 1 din România şansa de a vedea pe viu un monopost care este prezent pe circuite de Formula 1 celebre. Este un monopost folosit de Fernando Alonso la antrenamentele dinaintea sezonului din 2008. Monopostul va rămâne la Arad până duminică seara“, a precizat Cătălin Badea, care a intermediat prezentarea monopostului.

Monopostul folosit de Fernando Alonso la antrenamente este construit din fibră de carbon şi aliaje din aluminiu şi cântăreşte 350 kilograme, fără motor. Bolidul are o lungime de 4,82 metri, 1,82 metri lăţime şi 1,1 metri înălţime. Monopostul dispunde de o cilindree de 2.4 litri, cu arhitectură 8V. Viteza maximă în cursă a acestui monopost este de 375 km/h, cu setări pentru un circuit rapid.

Un monopost de Formula 1 condus de Fernando Alonso a putut fi admirat şi la Iaşi, timp de două săptămâni, în perioada 4-21 septembrie.

Spaniolul Fernando Alonso (27 de ani), de la echipa Renault, a câştigat primul titlu mondial în 2005 (la vârsta de 24 de ani şi 59 de zile)  şi a devenit cel mai tânăr campion mondial de F1, depăşind astfel recordul lui Emerson Fittipaldi. Un an mai târziu, el şi-a adăugat în palmares cel de-al doilea titlu mondial, devenind şi cel mai tânăr dublu campion mondial de Formula 1. Alonso a debutat în F1 în anul 2001, la echipa Minardi, iar în 2002 a făcut trecerea la Renault, echipă alături de care a concurat timp de cinci ani, până în 2007, când s-a aflat pentru un sezon la McLaren. În 2008, Fernando Alonso a revenit la monopostul echipei Renault.

Sursă: NewsIn

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
 •  13 Decembrie 2008, 10:29

tot nui cel mai bun alonso trebuie sa mai manance mult

 •  12 Decembrie 2008, 23:05

fernando alonso este clar cel mai bun pilot,a castigat doua titluri mondiale pe vremea cand era schumacher,l-a batut pe acesta de 2 ori,este clar peste raikonen si altii,a demonstrat-o si anul acesta cand a avut la dispozitie o masina mai slaba,dar cu care a reusit cateva victorii,podiumuri,si rezultate bune,felicitari fernando,speram ca in 2009 sa aiba o masina competitiva si sa castige din nou titlul

Vezi toate comentariile (2)
Comentează