SPORTURI  »  AUTO  »  MOTOGP / MARELE PREMIU AL GERMANIEI

VIDEO » Poveste cu final așteptat » Marc Marquez s-a impus la Sachsenring și a bifat un record de senzație! Rossi, ca-n vremurile bune

Marc Marquez 
(foto: Guliver/Getty Images)
Marc Marquez (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 iulie 2018 15:33

Marc Marquez (Honda Repsol) a câștigat etapa 9-a de MotoGP. Podiumul în Marele Premiu al Germaniei a fost completat de Valentino Rossi și Maverick Vinales (ambii Yamaha).

48 de pole-positiona bifat Marquez în carieră dintr-un total de 99 de starturi

Jorge Lorenzo ( Ducati) a plecat mai bine decât pole-man-ul Marc Marquez ( Honda Repsol) și preluat conducerea cursei. "Rechinul" a încercat să se desprindă rapid, dar Danilo Petrucci (Alma Pramac Racing) și Marquez s-au asigurat că nu-l scapă din ochi. În 4-lea tur, "Furnica" a decis să iasă la atac și a trecut de italian în încercarea de se lupta cu Lorenzo.

Valentino Rossi ( Yamaha) a atacat și el, după 8 tururi, luându-le fața lui Crutchlow și Petrucci pentru a urca pe poziția a 3-a.

Aproape de jumătatea cursei, copilul teribil al clasei regină a atacat decisiv, trecând de Lorenzo, în virajul 13. Nu s-a mulțumit cu atât, și-a îmbunătățit ritmul pentru a scăpa de urmăritori, iar restul a fost istorie. Este regele absolut pe acest circuit de la Sachsenring.

9 plecări din pole-position consecutive are Marquez pe circuitul Sachsenring, dintre care 6 la clasa regină. A câștigat toate cele 9 curse.

Lupta s-a mutat apoi către locurile 2 și 3, unde Rossi a început să forțeze tot mai mult pentru a trece de Lorenzo, care a părut că se află în dificultate. Doctorul l-a depășit în virajul 10, profitând de o eroare a lui Lorenzo. Duelul foștilor colegi de la Yamaha a avut un moment încins, Lorenzo jenându-l pe Rossi, dar cei doi au reușit să se mențină pe motociclete. Vale are parte de un sezon excelent. La cei 39 de ani, Rossi se simte ca-n vremurile bune și rămâne în coasta lui Marquez în clasamentul general.

Cu 5 tururi înainte de final, Petrucci a trecut de Lorenzo, confirmându-se problemele spaniolului, iar pe finalul cursei, Vinales a atacat decisiv la Petrucci și a urcat pe podium.

Andrea Dovizioso (Ducati) a avut o zi proastă, nefiind în niciun moment în lupta pentru podium. 

Miller (Alma Pramac Racing), Iannone (Team Suzuki Ecstar), Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing), Rins (Team Suzuki Ecstar), Cal Crutchlow (LCR Honda CASTROL) și Takaaki Nakagami (LCR Honda IDEMITSU). Doar Iannone a reușit să revină și să termine cursa.

După această etapă, a 9-a, Marquez rămâne lider în clasamentul mondial, cu 165 de puncte, la 46 în fața următorului clasat, Valentino Rossi, care are 119. Vinales e pe 3 la general, cu 109.

CLASAMENT MARELE PREMIU AL GERMANIEI

mpgermania

CLASAMENT GENERAL

general

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează