SPORTURI  »  BASCHET  »  EVENIMENT

GALERIE FOTO Sala Unirii din Palatul Parlamentului, transformată în teren de baschet! » România, în semifinalele FIBA 3x3 World Finals

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 septembrie 2021 11:34 / Actualizat sambata, 18 septembrie 2021 16:58

După succesul obținut în ultimul meci al zilei de ieri, 21-14 cu Egipt, naționala de baschet 3x3 masculin a României de sub 23 ani a câștigat și meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele FIBA 3x3 World Finals, 20-9 cu Lituania.

Evenimentul organizat în acest week-end a reunit la București 24 de echipe naționale și se desfășoară într-o locație cu totul inedită: la Palatul Parlamentului, în Sala Unirii.

Intrarea este liberă și se face pe poarta de acces din Calea 13 Septembrie. Spectatorii au acces în condițiile sanitare prevăzute de lege pentru evenimentele sportive, prezentarea certificatului de vaccinare sau a unui test fiind obligatorii.

+15 FOTO

România a obținut anul acesta o victorie de etapă în FIBA 3x3 U23 Nations League, circuitul mondial de tineret, chiar în Lituania, la Klaipeda. Tricolorii, în formula Ștefan Mâinea, Dani Mâinea, Cristian Chițu și Alexandru Coconea au pierdut ieri la mare luptă partida cu Rusia, 20-17 scor final, dar au avut o evoluție entuziasmantă cu Egipt, un meci în care Cristian Chițu a fost de neoprit din spatele semicercului.

Naționala feminină de U23 păstrează pentru astăzi doar șanse teoretice de calificare în semifinale, după ce a înregistrat două înfrângeri în prima zi, 21-15 cu Lituania și 22-13 cu Olanda.

FIBA 3x3 World Finals va continua astăzi și duminică cu partidele din Women’s Series, circuitul mondial feminin, care își va desemna de asemenea campioana la București. Naționala României, condusă de Ancuța Stoenescu joacă partidele din grupă astăzi, de la ora 19:20 cu Germania și de la ora 20:20 cu Canada.

CITEȘTE ȘI

România - Portugalia, în turul I din Cupa Davis » Filip Jianu - Joao Sousa e primul meci al zilei

Șumudică, devastator la miezul nopții: „Băi, Petrescule, ce ai făcut? Dacă ai sânge în instalație, cum te înfoi, ne vedem!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
opinca_de_aur
opinca_de_aur  •  18 Septembrie 2021, 15:49

Interesanta idee. De ce nu? Nu e vorba de tara bananiera, e vorba de a incerca "altceva". Poate avea succes, poate nu. Cu conditia sa nu deterioreze monumentele.

mircea_pop112
mircea_pop112  •  18 Septembrie 2021, 12:36

Tara bananiera! Prin Tadjikistan probabil mai vezi asa ceva.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează