SPORTURI  »  BASCHET  »  EVENIMENT

Baschet 3x3 cu US Army » Superbet Caracal Streetball, turneu-premieră în oraşul din judeţul Olt

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iunie 2018 10:43

Municipiul Caracal găzduieşte în premieră un eveniment dedicat celui mai popular sport urban de echipă, baschetul 3x3, care începând de la Tokyo 2020 se va afla în programul Jocurilor Olimpice.

Turneul Superbet Caracal Streetball, etapă din circuitul naţional Sport Arena Streetball Tour 2018, se va desfăşura în Piaţa Victoriei, în 16 şi 17 iunie, zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Înscrierile pentru turneu s-a făcut online pe 3la3.ro şi s-au încheiat miercuri, prin atingerea numărului limită de 50 de echipe. Cei mai buni jucători de baschet 3x3 din ţară sunt aşteptaţi să îşi reunească forţele în cadrul evenimentului Superbet Caracal Streetball iar la eveniment şi-au anunţat participarea şi soldaţii bazei militare de la Deveselu, care şi-au înscris o echipă în competiţia masculină.

Dzakovi 3x3 din Serbia, campioană anul trecut în circuitul Sport Arena Streetball şi Rapid Bucureşti, cea mai în forma echipă din circuitul naţional, sunt principalele favorite în competiţia masculină la categoria Open. La feminin turneul marchează revenirea în competiţie a vicecampioanei europene Anca Şipoş, care va evolua pentru CSO Voluntari, alături de Andra Ionescu şi Cristiana Cutaş. Şipoş şi Ionescu au promovat anul acesta în liga a doua din Franţa şi evoluează din nou împreună după ce anul trecut au fost campioane la Timişioara Streetball.

Turneul este inclus în calendarul FIBA 3x3 şi se adresează tuturor categoriilor de vârstă, începând cu cei mai mici baschetbalişti de la categoriile Baby (sub 10 ani) şi Mini (sub 12 ani), apoi sub 14 ani, sub 18 ani, şi plus 35 de ani. Toţi jucătorii care vor participa la Superbet Galaţi Streetball vor acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3x3 World Ranking. Punctele acumulate de jucătorii români se vor contabiliza, de asemenea, şi pentru stabilirea poziţiei României în clasamentul pe naţiuni, care contează în lupta pentru calificarea la competiţiile internaţionale.

Evenimentul este unul interactiv, iar spectatorii vor avea porţia lor de distracţie rezervată pe parcursul competiţiei. Aceştia pot participa la concursuri cu premii sau la alte activităţi care vor fi organizate în Piaţa Victoriei în cele două zile de competiţie. Turneul promovează inclusive valorile culturale locale, iar trofeele pe care le vor primi campionii sunt realizate din ceramică, de către maestrul în olărit Ionel Cococi din localitatea Vadastra, recunoscut pe plan national şi international pentru creaţiile sale.

3x3 City Challenge continuă iar oraşul Caracal se va afla în dispută de la distanţă cu Suceava, acolo unde are loc în acelaşi weekend o altă etapă din circuitul naţional de baschet 3x3.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează