SPORTURI  »  BASCHET  »  SCHIMB DE PRIZONIERI

Brittney Griner, legenda baschetului american, a fost eliberată din Rusia după 11 luni » Cedată la schimb cu „Negustorul morții”, unul dintre cei mai căutați infractori ai lumii

Brittney Griner a fost eliberată din închisoarea din Rusia.
Foto: Imago
Brittney Griner a fost eliberată din închisoarea din Rusia. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 08 decembrie 2022 15:32 / Actualizat joi, 08 decembrie 2022 15:55

Americanca Brittney Griner (32 de ani), jucătoarea profesionistă de baschet dublă campioană olimpică, a fost eliberată din închisoarea din Rusia în care era încarcerată, la 10 luni de când fusese încarcerată. 

  • Context: 
  • În februarie 2022, câinii din aeroportul din Moscova au descoperit în bagajul lui Brittney un cartuș de vaporizator care ar fi conținut urme de ulei de hașiș.
  • Conform legislației ruse, acuzația presupune o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare. În timpul procesului, procurorii ruși au cerut instanței să o condamne la 9 ani și jumătate de închisoare și să emită amenda de 1 milion de ruble.
  • Brittney Griner a fost condamnată la 9 ani de închisoare de Tribunalul din Rusia, în luna august
  • Americanca a fost încarcerată la Colonia de Femei IK-2, închisoare aflată la 480 de kilometri sud-est de Moscova

Brittney Griner a fost inclusă într-un schimb de deținuți între SUA și Rusia

Baschetbalista americană a fost inclusă într-un schimb de deținuți între Statele Unite și Rusia. Administrația Biden l-a dat rușilor pe Viktor Bout, traficantul de arme poreclit și „Negustorul morții”, iar Brittney Griner a revenit în Statele Unite. 

Viktor Bout s-a făcut cunoscut în anii de după căderea Uniunii Sovietice pentru afacerile cu arme făcute cu mercenarii de război și cu guvernele corupte din întreaga lume. Acesta a devenit, astfel, unul dintre cei mai căutați infractori din întreaga lume. 

Brittney Griner, legenda baschetului american, a fost eliberată din Rusia după 11 luni » Cedată la schimb cu „Negustorul morții”, unul dintre cei mai căutați infractori ai lumii
Viktor Bout. Foto: Imago

Cariera sa infracțională s-a terminat în anul 2008, atunci când a fost arestat de federalii americani într-un hotel din capitala Thailandei, Bangkok. A fost extrădat doi ani mai târziu și condamnat la 25 de ani de pușcărie, fiind acuzat că a sprijinit acuzații teroriste și a omorât cetățeni americani, notează BBC. A fost încarcerat timp de 12 ani într-un penitenciar din Statele Unite,

Brittney Griner, legendă a baschetului feminin

Brittney Griner era sub contract cu formația rusă UMMC Ekaterinburg, în momentul în care a fost arestată. Griner este o legendă a baschetului american. Are două titluri olimpice și două mondiale cu naționala și un trofeu în WNBA, în 2014. 

La nivel individual are 7 apariții în All-Star Game și a fost de două ori cea mai bună marcatoare a campionatului.

Citește și:

Un campion mondial, european și vicecampion olimpic va antrena în Liga Națională de baschet » Laguna Sharks a semnat cu Milan Minic

Fiica legendarului Kobe Bryant a obținut un ordin de protecție împotriva unui hărțuitor care nu-i dă pace de doi ani: „Sper să putem crea împreună un Kobe”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (53)
666piturca
666piturca  •  09 Decembrie 2022, 21:27
Postat de digitalmasacrer pe 09 Decembrie 2022, 20:50

Adica daca eu aduc din SUA cu marijuana, ca e legala in nu stiu cate state si o aduc in Romania, dupa capul tau "destept" romanii nu au ce sa imi faca, pentru ca am folosit-o fara problema in SUA? Parintii tai sunt mandri de tine?

Inca un masacru... nu te mai opresti, omule? Cum ai sa-ti faci prieteni aici, pe forum? Dand cu batzul dupa ei? Zi-le si tu "uite ce bine scrii" sau o chestie de genul asta. Zi-le "frate, tu meriti medalie, din pacate nenorocitii astia nu te apreciaza; nu au inventat inca medalia pentru locul 117." La doamne nu te invat ce sa spui, ca aia e alta galaxie, si tu... boyscout-ul din tine... OK, am vrut sa zic de bine, zau asa.

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  09 Decembrie 2022, 20:50
Postat de m3lku pe 08 Decembrie 2022, 18:47

Te doare mintea când citești comentariile australopitecilor de aici. Auzi la spărgătorii ăștia de semințe: "trafic de droguri", "a intrat cu droguri în Rusia", "prinsă cu droguri"... De comentariile alea rasiste nici nu mai zic. Băi berbecilor, uleiul de hașiș e legal în SUA și în mai toată lumea civilizată. Da, n-o fi legal în Rusia voastră iubită, dar femeia nu avea la ea nici hașiș, nici ulei de hașiș, ci doar vaporizatorul pe care-l folosea LEGAL la ea în țară. Și e legendă pentru că are 2 medalii de aur olimpice, 2 mondiale, 1 WNBA și 7 apariții în all-star game, nu e vreun nimeni în ploaie. Ca CV e cam peste aproape orice sportiv a avut România în ultimii 30 de ani.

Adica daca eu aduc din SUA cu marijuana, ca e legala in nu stiu cate state si o aduc in Romania, dupa capul tau "destept" romanii nu au ce sa imi faca, pentru ca am folosit-o fara problema in SUA? Parintii tai sunt mandri de tine?

valihaita
valihaita  •  09 Decembrie 2022, 19:50
Postat de 666piturca pe 09 Decembrie 2022, 00:16

Pai domnisoara nu va fi afectata. Nu stie cine este numitul Hemingway. E drept ca Hemming era o chestie verde, impachetata ergonomic, ce venea saptamanal din Columbia. Deci, s-ar putea sa o intereseze.

Ai dreptate ! Oricum nici cartile si nici filmele nu mai sunt ca inainte !

Vezi toate comentariile (53)
Comentează