SPORTURI  »  BASCHET  »  MĂRTURIE

Brittney Griner trăiește un coșmar în închisoarea din Rusia: „Bătăile și tortura sunt la ordinea zilei. Deținuții preferă să se sinucidă, decât să trăiască astfel”

Brittney Griner.
Foto: Imago
Brittney Griner. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 29 noiembrie 2022 09:38 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2022 09:56

Nadezhda Tolokonnikova, o membră a trupei de rock ruse Pussy Riot, a dezvăluit în premieră condițiile prin care trece Brittney Griner, baschetbalista americană condamnată la 9 ani de închisoare în Federația Rusă pentru trafic de droguri. 

Autoritățile de pe aeroportul din Moscova au prins-o americancă având în bagaj țigări electronice care conțineau ulei de canabis, substanță interzisă în Rusia. 

„Părul lui Dumnezeu” » Cele mai tari glume după „golul” lui Cristiano Ronaldo
PORTUGALIA - URUGUAY 2-0
„Părul lui Dumnezeu” » Cele mai tari glume după „golul” lui Cristiano Ronaldo

Nadezhda Tolokonnikova: „Au încarcerat-o pe Brittney Griner în cea mai groaznică închisoare din Rusia”

Nadezhda Tolokonnikova a fost arestată în 2012 la Moscova, deoarece a protestat împotriva condițiilor pe care femeile din Rusia le au în închisori, precum și împotriva regimului condus de Vladimir Putin. Aceasta a fost arestată și condamnată la un an de închisoare, fiind acuzată de huliganism. 

Nadezhda Tolokonnikova și-a petrecut perioada detenției la Colonia de Femei IK-2, acolo unde este încarecerată și Brittney Griner. Mai jos, mărturia ei despre condițiile de acolo. 

„Au încarcerat-o pe Brittney Griner în cea mai groaznică închisoare din Rusia. Acolo, deținuții muncesc 16 ore pe zi confecționând uniforme. Condamnații se și lovesc, pentru că echipamentul și utilajele sunt de proastă calitate. 

Bătăile și tortura sunt la ordinea zilei. Asistența medicală aproape că nu există. Atunci când nu confecționează uniforme, deținuții trebuie să participe la muncă fizică dură, precum săparea de tranșee sau spargerea blocurilor de gheață. 

Dacă cineva refuză, e trimis într-o cameră de detenție, un loc mic, înghețat. Acolo sunt de la 3 la 5 băi pentru 100 de prizonieri. Nu există apă caldă. Acestea sunt genul de locuri care nu s-au schimbat de pe vremea gulagului (n.r. - lagărele de concentrare din fosta URSS). 

Condițiile sunt ca ale unui sclav. Deținuții preferă să se sinucidă, decât să trăiască astfel”, a mărturisit Nadezhda Tolokonnikova, fostă deținută la Colonia de Femei IK-2, închisoare aflată la 480 de kilometri sud-est de Moscova, acolo unde și Brittney Griner este încarcerată, potrivit Marca.

Altă fostă deținută de la Colonia de Femei IK-2: „Brittney Griner va fi cu siguranță atacată sau jefuită în timp ce face duș”

O altă fostă deținută de la Colonia de Femei IK-2 din Mordovia a povestit, de asemenea, cum este tratat un deținut american în penitenciarele din Rusia. 

„Btittney Griner va fi cu siguranță atacată sau jefuită în timp ce face duș. Guvernul Rusiei și-a îndoctrinat cetățenii cu ideea că americanii sunt dușmanii acestora”, a mărturisit femeia, pentru Daily Mail, citat de ziarul Marca.

Citește și:

Ei sunt la Mondial, noi suntem tot acasă » Câți fotbaliști învinși de România în campania din 2019 sunt acum în Qatar

I-au „furat” golul lui Ronaldo :) Portughezul s-a bucurat ca un copil, dar oficialii FIFA l-au șters de pe tabelă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
fibra
fibra  •  11 Decembrie 2022, 19:42

Adica sa plangem infractorii? Atunci ne meritam soarta.

brujo
brujo  •  01 Decembrie 2022, 15:21

Daca i-au placut drogurile, acum a venit nota de plata. Sa te apuci sa o faci si pe drogata asta dupa celalalt drogat o martira mi se pare o nesimtire iesita din comun.

elgabri
elgabri  •  29 Noiembrie 2022, 14:03

Va spun eu ca in general atitudinea americanilor cand calatoresc pri n alte tari e ca ei sunt superiori si sunt aroganti din cale afara parca ei ar fi centrul universului .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează