SPORTURI  »  BASCHET  »  LIGA 1

Fără surprize: Steaua şi Chiajna, mai departe în Liga 1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 06 februarie 2013 11:38

Favorite la promovarea în Liga Naţională de baschet masculin, Steaua şi Chiajna s-au calificat fără probleme din faza preliminară a Ligii 1. De altfel, cele două au făcut parte din aceeaşi grupă, meciul direct jucat la Bucureşti fiind urmărit din tribune de peste o mie de spectatori, printre care şi premierul Victor Ponta. Steaua s-a impus la o diferenţă de 11 puncte, însă Chiajna a terminat prima în clasament datorită succesului  83-64 obţinut în tur.

Tragerea la sorţi pentru faza a II-a le-a fost favorabilă mai degrabă steliştilor. Aceştia trebuie să termine în primele trei locuri o grupă din care mai fac parte CSU Galaţi, Cuadripol Braşov, CSU Ploieşti II şi Vabova. În schimb, Chiajna se duelează cu alte două pretendente la promovare, Ştiinţa Bucureşti şi Poli Iaşi. De asemenea, din această grupă mai fac parte Corona Braşov şi Rapid.

Faza a II-a ia startul pe 9 februarie şi se va încheia pe 20 aprilie. Primele trei clasate din fiecare grupă se califică la Turneul Semifinal. Acolo, cele şase echipe calificate vor forma o singură grupă, din care urmează să ajungă la Turneul Final patru formaţii. În Liga Naţională promovează două echipe.

Steaua joacă primul meci din faza secundă în deplasare la Braşov, în vreme ce Chiajna vine în Bucureşti pentru confruntarea cu Rapid. Ambele echipe sunt pregătite de antrenori străini - bosniacul Mladen Jojic la Steaua, respectiv sârbii Vlastimir Vukadinovic şi Vladimir Lucic la Concordia.

GRUPA I
Steaua
CSU Gala
ţi
CSU Cuadripol Braşov
CSU Ploieşti II
Vabova Sf. Gheorghe

GRUPA II
Chiajna
Corona Braşov
Poli Iaşi
Ştiinţa Bucureşti
Rapid

Sursă foto: steaua baschet.ro

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close