SPORTURI  »  BASCHET  »  STUDENT CUP 2012

Începe Student Cup 2012, cea mai tare competiţie a studenţilor din România

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 26 octombrie 2011 17:41

Cea mai tare competiţie disputată studenţilor din România, va reuni la start peste 9.000 de tineri din peste 80 de universităţi din ţară

" Student Cup 2012" este un proiect care se adresează tuturor studenţilor din România şi care va reuni la start 9.000 de tineri din peste 80 de universităţi din întreaga ţară.

Desfăşurată sub deviza "Dacă e marţi, e baschet", competiţia îşi propune să devină un punct de referinţă al mişcării sportive universitare, stabilind o tradiţie în rândul instituţiilor de învăţământ superior din România. Participanţii vor forma echipe de câte patru jucători (trei pe teren şi o rezervă) şi vor evolua respectând regulamentul FIBA de baschet 3X3.

Proiectul se va derula în perioada 24 noiembrie 2011 – 17 mai 2012 şi va avea trei faze: locală (în 23 de centre universitare), zonală (Bacău, Braşov, Oradea, Bucureşti) şi Turneul Final (mai 2012, Bucureşti).

Pe întreaga perioadă a desfaşurării Campionatului Naţional Universitar de Baschet 3x3 absenţele studenţilor înscrişi în competiţie vor fi motivate. Arbitrajul se va realiza cu brigăzi compuse din trei oficiali (unul în teren şi doi la masă). De-a lungul întrecerilor, organizatorii vor oferi diplome, medalii şi, evident, premii substanţiale în valoare de 65.000 RON, iar învingătorii se vor bucura de un stagiu de pregătire în Europa sau SUA.

"De mai mulţi ani ne-am propus ca sportul să fie o alternativă la tentaţiile societăţii. De ce baschet 3x3? Din 2010, FIBA a demarat o competiţie mondială de baschet 3x3, iar pe de altă parte, pentru studenţi, baschet 3X3 înseamnă libertate de exprimare, creativitate şi inventivitate pe terenul de joc", a explicat Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează