SPORTURI  »  BASCHET  »  INCIDENT

UPDATE Incident șocant în Brăila » Unul dintre baschetbaliștii înjunghiați la terasă a fost adus de urgență la București! Medicii se pregătesc să-l opereze din nou

Darrel Bowie, în stânga, și Joseph McClain, în dreapta // FOTO: debraila.ro
Darrel Bowie, în stânga, și Joseph McClain, în dreapta // FOTO: debraila.ro

Articol de , - Publicat duminica, 16 septembrie 2018 11:29

Baschetbaliștii americani Darrell Bowie (25 de ani) și Joseph McClain (24 de ani), legitimați la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiați sâmbătă noapte la o terasă din oraș.

UPDATE 17:30

Principalul suspect în cazul atacului asupra baschetbaliștilor americani este Husein Daniel Gabriel, poreclit Dasaev, cunoscut pentru actele sale violente. El a fost la închisoare pentru proxenetism și a măcelărit un rival cu săbii și topoare! Detalii AICI!

UPDATE 17:00

Reacția Ambasadei SUA pentru Agerpres, la aflarea veștii că doi baschetbaliști americani au fost înjunghiați în Brăila: "Ambasada SUA a luat cunoştinţă de acest caz şi urmăreşte îndeaproape incidentul".

udate 15:00

În urmă cu aproximativ 20 de minute, baschetbalistul Darrell Bowie a ajuns în București, la Spitalul de Urgență Floreasca.  Acesta a fost adus cu un elicopter SMURD și se află în stare gravă, având plăgi înjunghiate la plămâni și intestine. Medicii se pregătesc să îl opereze din nou.

update 12:30

Potrivit informațiilor GSP.RO, McClain, originar din Philadelphia, și Bowie, din Milwaukee, au cerut să fie transferați în SUA.

Un martor care a văzut înregistrarea a povestit pentru Gazeta Sporturilor ce se poate vedea pe filmare: "Baschetbaliștii stăteau la o masă, iar lângă erau atacatorii. La un moment dat, atacatorii ar fi început să îi jignească pe Bowie și McClain, singurii americani de culoare de la echipă. Unul dintre bărbați s-a ridicat și i-a dat un pumn unui american, moment în care toți, de la ambele mese, au sărit la bătaie. Iar un bărbat i-a înjunghiat pe cei doi".

UPDATE 12:10

"În jurul orei 02:00, doi cetăţeni americani au intrat într-un conflict spontan cu alte persoane aflate pe terasa unui bar din Brăila. În timpul conflictului, cei implicaţi şi-au aplicat lovituri, în final cei doi cetăţeni americani fiind înjunghiaţi, din câte se pare cu un cuţit. De asemenea, se fac cercetări specifice de identificare a celor implicaţi în conflict.

La această oră, se vizionează imaginile surprinse de camerele de supraveghere a localului. Nu se ştie câte persoane au fost implicate în conflict, se fac căutări. Nu e nimeni la audieri în acest moment", a declarat Geanina Niculae, din partea IPJ Brăila, pentru News.ro.

Știrea inițială:

Cei doi sportivi au fost atacați cu cuțite și loviți cu sticle într-un bar, potrivit Mediafax. Aceștia au fost transportați de urgență la spital, unde au fost operați și în prezent se află la terapie intensivă. Bowie ar putea fi transportat la București, dacă starea lui se agravează, în timp ce McClain e stabil. Clubul brăilean a contactat Ambasada SUA, iar șefii echipei cred că cei doi nu vor mai vrea să joace la ACS Cuza Sport.

"Starea lor generală este bună. Sunt la terapie, sub observaţie. Au fost operaţi astă-noapte. Unul dintre ei este echilibrat, este foarte bine. Şi celălalt are o stare generală bună, dar îl urmărim. Dacă starea se deteriorează, va fi transferat. Unul are plămânul perforat, iar celălalt are multiple plăgi la abdomen şi torace prin înjunghiere", a declarat reprezentantul Spitalului Judeţean Brăila, Alina Neacşu, pentru sursa Mediafax.

"atacați din senin cu săbii și cuțite"

Mircea Totolici, președintele clubului brăilean, a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre cei doi sportivi și despre incident:

"Bowie are lovituri în mai multe zone ale corpului, în timp ce McClain a fost înjunghiat în plămân. Incidentul s-a petrecut pe teresa localului Music Pub, în jurul miezului nopții. Erau 7-8 baschetbaliști și au fost atacați din senin cu săbii și cuțite. Atacul era țintit către cei doi americani. Ambii au fost operați și sunt la terapie intensivă. Starea lor e stabilă. Bowie ar putea fi mutat la București pentru a fi monitorizat în cazul în care apar complicații.

Am vorbit la Ambasada Statelor Unite, iar de luni va fi o persoană care va monitoriza cazul. Cu această ocazie, facem un apel către Poliție și Parchet. Trebuie să intre în clanurile de interlopi care își fac de cap! E momentul pentru a-i stârpi pe interlopi".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (57)
hitmanlafuria
hitmanlafuria  •  19 Iulie 2019, 23:17

Pai trebuia sa se lase batut de baschetbalisti ca doar na erau AMERICANI,daca vii cu talente de AMERICA in alte e si normal ca dai peste oameni mai AMERICANI ca tine,ca si in acest caz au dat de unul mai AMERICAN ca ei...invatare de minte pentru toata lumea care merge intr-o tara straina sa muncesca: Trebuie sa respecti populatia acelei tari indiferent cine esti sau de unde vii !

titiduru22
titiduru22  •  16 Septembrie 2018, 21:00

Nu le-a explicat nimeni care e viata in RSR si mai ales la Braila ?

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  16 Septembrie 2018, 18:47
Postat de Mihai Ungureanu pe 16 Septembrie 2018, 18:05

Doresc acestor tineri sa se faca bine dar in acelasi timp sa realizeze ca nu americanii sunt buricul pamantului si sa invete sa trateze lumea asa cum sunt ei tratati.

Cu cutite in stomac?

Vezi toate comentariile (57)
Comentează