SPORTURI  »  BASCHET  »  KOBE BRYANT MEMORIAL

KOBE BRYANT MEMORIAL // VIDEO+FOTO Sabrina Ionescu, amintiri speciale cu Kobe Bryant: „Ne-am uitat unul la altul și mi-a zis: «Nu știu de unde a învățat asta!»”. Discurs impresionant al soției lui

Sabrina Ionescu +8   FOTO
Sabrina Ionescu

Articol de GSP - Publicat luni, 24 februarie 2020 18:31

O ceremonie comemorativă în memoria lui Kobe Bryant și a celorlalți pasageri care au murit în accidentul de elicopter de pe 26 ianuarie 2020 a avut loc azi, la Los Angeles, SUA.

Evenimentul de la Staples Center, a început la ora României 20:00 (ora locală 10:00), și i-a comemorat pe Kobe Bryant, legenda lui LA Lakers, 41 de ani la momentul accidentului, fiica sa, Gianna, 13 ani, Alyssa Altobelli, 14 ani, Keri Altobelli, 46 de ani, John Altobelli, 56 de ani, Payton Chester, 13 ani, Sarah Chester, 45 de ani, Christina Mauser, 38 de ani, și pilotul Ara Zobayan, 50 de ani.

Jucătoarea de origine română Sabrina Ionescu, 22 de ani, star al baschetului de colegiu din SUA, care a devenit o apropiată a familiei Bryant în ultimii ani, a apărut pe scenă și a ținut un discurs pentru a onora memoria mentorului său, Kobe. „E un privilegiu și o onoare că Sabrina participă”, a declarat antrenorea ei de la Oregon Ducks, Kelly Graves.

„Am crescut urmărindu-l pe Kobe, am învățat enorm de multe de la el. Cum să te antrenezi, cât să muncești, cum să te trezești a doua zi și s-o iei de la capăt. Și asta am făcut. Acum un an, antrenorii ne-au zis că avem o surpriză. Kobe a venit cu Gianna și au stat pe margine la meciul nostru. S-au uitat la tot. A fost prima dată când l-am cunoscut. Au venit la vestiar, ne-au felicitat. O urmăream mereu pe Gigi în video-uri, avea niște aptitudini incredibile. Indiferent ce școală ar fi ales, Gigi era viitorul sportului.

M-am antrenat cu ea, am vorbit cu Kobe, se vedea că exersează împreună foarte mult. Zâmbea mereu, dar când începea meciul se schimba la față. O dată, o jucătoare a tras-o de tricou, iar ea a faultat-o și a trecut cu piciorul peste ea. Eu și Kobe ne-am uitat unul la altul și el mi-a zis «Nu știu de unde a învățat asta!». Am râs și am zis «Eu știu!». Nu poți învăța asta, era ceva înnăscut. 

Kobe avea planuri mai mari pentru mine decât aveam eu. Vorbeam mereu după meciuri, îmi spunea cum mă descurc, îmi trimitea emoticoane amuzante, când simțeam presiune mă motiva, îmi dădea indicații tehnice și tactice. «Ai prea mult de oferit ca să rămâi în umbră», îmi spunea Kobe”, a rememorat Sabrina.

„Încă îi mai dau mesaje lui Kobe, așa cum făceam de obicei. I-am dat unul chiar după ce a murit. «Mi-e dor de tine, odihnește-te în pace, prietene!». Nu am primit răspuns, dar am simțit că e acolo, undeva, la celălalt capăt. Încă mai aștept să apară. Nu pot vorbi despre ei doi la trecut”
Sabrina Ionescu

+4 FOTO

Discurs emoționant al Vanessei Bryant, soția lui Kobe:

„Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au venit. Am simțit toată dragostea și rugăciunile voastre. Fetița mea, Gigi, e un suflet blând și bun, mereu mă săruta de bună dimineața și de noapte bună. Știa cât înseamnă pentru mine, își amintea mereu să facă asta. Era fata lui tata, dar îmi arăta mereu cât de mult mă iubește. Era motivată ca tatăl ei, iar zâmbetul ei era ca o rază de soare, îi cuprindea toată fața. Kobe zicea mereu că are personalitatea mea, avea un râs pur și real. Kobe și Gianna gravitau mereu unul spre altul, ea era o atletă extraordinară. Era încrezătoare, dar nu arogantă. Îi plăcea să ajute oamenii. Semnăna cu tatăl ei, amândoi erau profesori minunați. Gigi își iubea enorm familia, iubea tradițiile noastre și dorea tot ce e mai bun pentru noi. Vorbea chineză, avea rezultate excelente la școală și era o sportivă înnăscută. Ne-a făcut pe toți foarte mândri! Îmi e atât de dor de ea... Nu îi voi mai putea spune cât de frumoasă e în ziua nunții ei, n-o voi vedea mergând alături de tatăl ei spre altar. Știu că ar fi fost o mamă minunată, de mică era foarte mămoasă. Ar fi fost o jucătoare de baschet extraordinară în WNBA și ar fi făcut diferența în baschetul feminin”, a spus Vanessa Bryant despre Gigi Bryant.

KOBE BRYANT MEMORIAL // VIDEO+FOTO Sabrina Ionescu, amintiri speciale cu Kobe Bryant: „Ne-am uitat unul la altul și mi-a zis: «Nu știu de unde a învățat asta!»”. Discurs impresionant al soției lui

„Kobe era cel mai tare pe terenul de baschet. Câștigător de Oscar, All Stars... Black Mamba. Pentru mine era iubitul meu, soțul meu. Era totul pentru mine. Eram împreună de când eu aveam 17 ani și jumătate. A fost cel mai grozav soț. M-a iubit mai mult decât aș putea descrie în cuvinte. Nu știu ce am făcut să merit așa un bărbat, un gentleman. El era cel romantic în relația noastră, abia așteptam aniversările noastre, Valentine's Day... Kobe voia să ne reînnoim jurămintele și să călătorim în toată lumea. Vorbeam despre cum vom fi niște bunici cool. Le spunea mereu fetelor ce inteligente sunt, le ajuta să fie curajoase. După ce s-a retras, le ducea și le lua de la școală în fiecare zi”, a rememorat Vanessa.

„Dumnezeu a știut că nu pot rămâne unul fără celălalt. De-asta i-a luat pe amândoi. Kobe, ai grijă de Gigi! Mi-e dor de voi. Să vă odihniți în pace, într-o zi ne vom revedea. Vă iubesc!”
Vanessa Bryant

KOBE BRYANT MEMORIAL

La aproape o lună de la tragedie, soția lui Kobe, Vanessa, a dorit să onoreze memoria celor dispăruți și să facă un gest caritabil, toate încasările de la eveniment urmând să fie donate unei fundații. Staples Center are o capacitate de 20.000 de locuri, iar biletele au fost de 3 categorii, 224$, 112$ și 24.02$, sume-simbol legate de numerele purtate de Kobe și Gianna pe teren.

View this post on Instagram

I miss you guys more than I could ever put into words 💔 Kobe, thank you for being a source of light in the midst of darkness.You were and always will be my sanctuary. You brought me the peace and guidance that I had been searching, and praying so long for. You were my mentor, idol, inspiration, and close friend. A part of me was lost Sunday, a void that can never be filled, because you are one of one. You took me under your wing and believed in me more than I believed in myself. I only have one choice. To live out your legacy. 🐍 You will forever live through me, and be watching over me every step of the way, because you have the best seat in the house. I can still hear you telling me, “Sab, real sharpness comes without effort,” and that’s a voice I will never forget. Love you boss. Always. Gigi, Alyssa and Pay Pay- Never stop shining your light! I was blessed to have been apart of your lives and to inspire you, but now you inspire me. Keep working on those fade away jumpers up in heaven. RIP little mambas❤️🐍 I pray for everyone who lost a loved one on Sunday, may God heal your broken hearts🙏🏼 Legends never die! #mambamentality🐍

A post shared by Sabrina Ionescu (@sabrina_i) on

Sabrina Ionescu, bachetbalistă Oregon Ducks: „Sezonul acesta este pentru Kobe Bryant”

Raportul preliminar al accidentului în care a murit Kobe Bryant: elicopterul se afla la doar 12 secunde de o zonă fără ceață și nu avea probleme la motor

VIDEO Sabrina Ionescu, baschetbalista română pe care Kobe Bryant o considera cea mai bună din lume, în lacrimi după moartea lui: „Sezonul ăsta e pentru el”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
alxfarul
alxfarul  •  25 Februarie 2020, 19:17

Bine ca mi ati sters mie comentariul (pesemne jignitor) si ati lasat pe cele ce denota lipsa de creier si poate la fel de jignitoare.. Pt toti cei ce si permit sa judece un om care in ciuda greselilor ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

iulihenry14
iulihenry14  •  25 Februarie 2020, 16:12
Postat de ralffy_mr pe 25 Februarie 2020, 10:55

hai ca-ti dau eu niste bani sa-ti cumperi neuroni..poate inveti sa scrii "fiica". Se duceau la un antrenament, nu la un turneu. Au fost si cu o zi inainte. O calatorie cu masina dura 2 ore, dar mai important, decat sa faca zilnic naveta cu elicopterul, te poti caza mai aproape. Si de atunci, doar Kobe, Kobe..desi el e responsabil si au murit alti 8 oameni. Poate te interesezi si de cauzele schimbarii climatice...cum ar fi sa ne plimbam toti cu cate un elicopter in fiecare zi?

Unde sa se cazeze cumetre cand el locuia in Los Angeles. Sau ai impresia ca vedetele din LA pot sa stea oriunde ca nu le sparge nimeni casa? Acum cateva zile a fost impuscat un rapper in zona rezidentiala din LA si tu zici ca trebuia sa se mute mai aproape. Te-ai gasit sa dai si lectii.

ralffy_mr
ralffy_mr  •  25 Februarie 2020, 10:55
Postat de Andrei Muresan pe 25 Februarie 2020, 07:32

Alo...sa pare ca nu ai neuroni tu in camp..omul sa dus intrun alt orash la un turneu de basket cu fica sa..nu la sala

hai ca-ti dau eu niste bani sa-ti cumperi neuroni..poate inveti sa scrii "fiica". Se duceau la un antrenament, nu la un turneu. Au fost si cu o zi inainte. O calatorie cu masina dura 2 ore, dar mai important, decat sa faca zilnic naveta cu elicopterul, te poti caza mai aproape. Si de atunci, doar Kobe, Kobe..desi el e responsabil si au murit alti 8 oameni. Poate te interesezi si de cauzele schimbarii climatice...cum ar fi sa ne plimbam toti cu cate un elicopter in fiecare zi?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează