SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

LA Lakers învinge Boston Celtics şi cîştigă titlul în NBA!

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 iunie 2010 00:00

Los Angeles Lakers, deşi condusă cea mai mare parte a jocului 7 de către Boston Celtics, a revenit pe final şi a învins echipa de pe coasta de est cu 83 la 79, cîştigînd titlul NBA pentru al doilea sezon consecutiv şi pentru a 16-a oară în istoria clubului.


Într-un meci extrem de disputat şi marcat de jocul extrem de fizic, echipa din LA a întors rezultatul în sfertul al 4-lea şi a reuşit să se menţină la conducere pînă la final. Celtics au dominat pentru 3 sferturi şi jumătate, dar au pierdut titlul printre degete, în ultimele minute ale partidei.

Lakers au fost la un moment-dat conduşi şi la 13 puncte de către rivalii din Boston, dar Kobe Bryant (numit MVP-ul finalei) cu 23 de puncte şi Ron Artest, cu 20, au reuşit să aducă echipa spre victorie.

Este al 11-lea titlu din cariera de antrenor a lui Phil Jackson, iar Lakers devin prima echipă care cîştigă titluri consecutive din 2000 încoace, cînd tot ei au devenit campioni de 3 ori la rînd.

Meciul s-a jucat pe un Staples Center arhiplin, în public regăsindu-se şi staruri de la Hollywood precum Jack Nicholson, Dustin Hoffman sau Leonardo DiCaprio.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (6)
laur_espero
laur_espero  •  18 Iunie 2010, 14:53

Bravo Lakers, victorie eroica in fata unui superechipe cum este Boston. Kobe the best, o sa fie jale in L.A. cand se va retrage din baschet.

celestyus
celestyus  •  18 Iunie 2010, 14:26

One special ring: - The one for the thumb ! - The one for Jeanie, since the 10 fingers are taken ! - The one more then Shaq ! - The one for Ron-Ron ! - The one to equal Magic !

azet
azet  •  18 Iunie 2010, 13:07

marfa articolul, zici ca-i tradus de pe yahoo...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează