SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

A escaladat conflictul dintre LeBron James și Zlatan Ibrahimovic: „Ești prost ca naiba! Lasă «Regele» să vorbească”

Zlatan Ibrahimovic, AC Milan, foto: Imago
Zlatan Ibrahimovic, AC Milan, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 februarie 2021 10:19 / Actualizat sambata, 27 februarie 2021 22:17

Americanul LeBron James, una dintre marile vedete ale circuitului NBA, s-a luat de suedezul Zlatan Ibrahimovic, care i-a reproșat că e prea implicat în chestiuni politice. 

Totul a pornit de la un interviu acordat de Zlatan Ibrahimovic, 39 de ani, pentru Discovery +Sport Sweden. Întrebat despre LeBron James, starul lui AC Milan a spus: 

Ceea ce face el este fenomenal, totuși nu-mi place când oamenii de orice fel vorbesc despre politică. Fiecare trebuie să facem ceea ce suntem buni să facem. Eu joc fotbal pentru că sunt cel mai bun jucător de fotbal. Nu fac politică. Dacă aș fi politician, aș intra în politică. Aceasta este prima greșeală pe care vedetele o fac atunci când simt că au ajuns în prim-plan. Pentru mine, este mai bine să stai departe de aceste probleme și să faci ceea ce ești bun să faci, altfel riscăm să facem o impresie proastă".

Replica lui LeBron James pentru Ibrahimovic: „E un ipocrit”

„Am peste 300 de copii la școala mea (I Promise School), care au nevoie de o voce și eu sunt vocea lor ... Nu voi tăcea niciodată când ceva nu este în regulă! Nu sunt limitat doar la a fi sportiv! Sunt tipul nepotrivit căruia să îi spui asta, eu mereu îmi fac temele. Nu există nicio șansă să mă limitez doar la sport pentru că înțeleg această platformă și cât de puternică face vocea mea. Este amuzant că el spune asta: cred că în 2018 el a fost cel care a spus, când a revenit în Suedia, că a simțit rasismul pentru că numele său de familie nu era un nume de familie normal (în Suedia). Nu? A spus asta, nu? Cred că a spus-o ", a continuat răbufnit starul în vârstă de 36 de ani de la Los Angeles Lakers. 

UPDATE: Baron Davis, fost jucător în NBA, s-a implicat în conflictul celor doi: 

„Zlatan, stai departe de Los Angeles. Galaxy e varză oricum. Iar tu ești prost ca naiba. Ia-ți look-ul ala furat de la Zohan și dă-i-l înapoi lui Adam Sandler. Iar acum lasă «Regele» (n.r. King, porecla lui LeBron James) să vorbească!”

Declarațiile lui Zlatan din 2018 la care face referire LeBron sunt acestea, notează AS

„Când am venit la Malmo, nu am fost acceptat ca ceilalți. De ce? Pentru că eram Ibrahimovic. Nu eram Andersson, nu eram Svensson, toate acele nume familiale suedeze. Eram străin. (...). Eu a avut un incident la antrenament, am lovit cu capul un coechipier, pentru că eram supărat după o intrare dură a lui. Tatăl său era ofițer de poliție. El a făcut o scrisoare către club cerând să fiu dat afară și a dat acea hârtie tuturor jucătorii din echipă și a spus: Semnați acest lucru dacă sunteți de acord ca Zlatan să fie dat afară! Eram la juniori. Vă puteți imagina cum m-am simțit când s-a întâmplat asta? Am simțit că nu mă potrivesc, că sunt oaia neagră Nu mi-au acceptat atitudinea, nu m-au acceptat ca persoană, nu m-au făcut să mă simt binevenit. Eram diferit, aveam o față diferită, nu eram blond, nu aveam pielea albă ca suedezii. Am suferit în sensul că nu a fost la fel de ușor pentru mine ca pentru alții. Am simțit că trebuie să fac de zece ori mai mult pentru a fi văzut ca toți ceilalți”

Citește și: 

Ibrahimovic, categoric: „El e cel mai mare jucător din istoria fotbalului” » Nu se referă la Messi sau Cristiano Ronaldo

Zlatan Ibrahimovic, ținta rasismului la Steaua Roșie - AC Milan » UEFA a inițiat o anchetă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
ekneb
ekneb  •  06 Martie 2021, 20:58

Pe mine unul ma distreaza cand aud de milionari, miliardari care se vaita de cat de nasoala e viatza pt ca " ei e discriminati", pai daca sunt asa discriminati, atunci sa li se confiste averile, pe motiv ca sunt de culoare, in nba... cred ca majoritatea sunt jucatori de culoare. Zlatan la fel, la cat de discriminat a fost in viatza... statul suedez pe motiv ca nu e blond, ar putea sa i confiste milioanele, dar nu se intampla asta. Eu cred ca azi lumea a luato pe ulei, absolut orice gest poate fi interpretat drept rasizm, vezi cazul coltzescu.

petrucj
petrucj  •  06 Martie 2021, 15:59
Postat de bazinga pe 01 Martie 2021, 21:51

Jenant ! 2 zero creier s-au apucat sa deschida gura !Unul, da bine din picioare, celalat de bine cu mana ! Si atat ! Suficient ca sa fie milionari !

Comentariul perfect!

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  04 Martie 2021, 02:09

Lebron e un ipocrit notoriu, se tot vaita de nedreptati imaginare dar sare in apararea chinei care face ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează