SPORTURI  »  BASCHET  »  PROTOCOL

Lovitură după investigația Gazetei! Protocolul dintre CSM București și Steaua a fost încheiat: "S-au cheltuit 300.000 euro în plus față de suma prevăzută"

Articol de , - Publicat vineri, 07 septembrie 2018 11:34

Ieri, în ședința Consiliului General al Municipiului București, s-a luat hotărârea ca protocolul dintre CSA Steaua București și CSM București legat de echipa de baschet, investigat la finele lui 2017 de Gazeta Sporturilor, să ia sfârșit

Asta după ce, spun sursele Gazetei, "s-au cheltuit peste 300.000 euro în plus față de ceea ce prevedea protocolul!". 

Diferența a fost descoperită de Corpul de Control al PMB care a verificat protocolul de colaborare nr. 3318 / 13.08.2013, 3,014 milioane de euro față de 2,64 milioane de euro.

Pe scurt, Gazeta a prezentat, încă din noiembrie 2017, cum, sub mandatul lui Sorin Oprescu, Primăria Capitalei a plătit, în 2013-2017, 2 milioane de euro clubului privat de baschet Atletic.

Gabi Firea a prelungit înțelegerea pe 2017-2020 și a mărit suma anuală, ea oferind încă 2,7 milioane peste ce a plătit deja Oprescu.

Destinatarul final ar fi fost CSA Steaua, secția de baschet a Armatei.

Dar beneficiarii au fost, de fapt, clubul privat, Atletic, și fondatorul său, fostul mare baschetbalist Virgil Stănescu, care a manageriat banii.

Practic, Stănescu-public plătea cheltuieli în numele CSA Steaua și Stănescu-privat făcea managementul sumelor oferite de trei entități publice, PMB, CSA Steaua și EximBank.

Suma pe care o primea clubul era, conform noului protocol, de aproximativ 1,5 milioane de euro pe an.

500.000de euro pe an a plătit Sorin Oprescu unui club fără nicio legătură cu Primăria

900.000de euro pe an este suma pe care a supralicitat-o administrația Firea pentru CSA Steaua

În acest caz, inclusiv Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a trimis Corpul de Control pentru a analiza documente.

Pe 8 august 2018, cu doar 2 săptămâni înainte de data inițială prevăzută în Consiliul General al Municipiului București pentru o hotărâre legată de CSA Steaua, amânată până pe 6 septembrie, Virgil Stănescu a luat hotărârea de a se retrage din proiect.

Ce se întâmplă cu locul?

Interesant este ce se va întâmpla cu locul, deoarece Primăria Municipiului București riscă să rămână cu echipa în aer. Protocolul stipula faptul că, în cazul încheierii înțelegerii, CSA Steaua rămâne în Liga Națională de Baschet, în timp ce CSM București merge în Liga 1 (liga secundă). 

Eșalon care, conform totalbaschet.ro, nu mai există în acest moment. Iar jucătorii și antrenorii din proiect care au contracte cu Primăria nu au unde să presteze!

Gabriela Szabo, președintele CSM București, se află în concediu. Comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea, a punctat că se află într-o ședință și va răspunde în cursul zilei de azi.

Vezi aici toate episoadele investigației GSP:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
alexbibirica1
alexbibirica1  •  07 Septembrie 2018, 20:16

practic prin incheierea acestui protocol csa eximbank steaua a dat teapa primariei bucuresti .

alexbibirica1
alexbibirica1  •  07 Septembrie 2018, 20:16

practic prin incheierea acestui protocol csa eximbank steaua a dat teapa primariei bucuresti .

alexbibirica1
alexbibirica1  •  07 Septembrie 2018, 20:09

probabil ca stie ce-i asteapta ... daca nu se facea vâlvã in presã cu siguranta acest protocol nu era incheiat,iar virgil stanescu manevra banul public dupa bunul plac.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează