SPORTURI  »  BASCHET  »  INVESTIGAȚIE

Mari semne de întrebare în cazul baschetbaliștilor înjunghiați: "Atacul cu cuțitul nu apare pe filmări" + Anchetatorii au identificat încă un agresor

primit mandat de arestare pe 30 de zile, însă poate face apel la Curtea de Apel Galaţi
primit mandat de arestare pe 30 de zile, însă poate face apel la Curtea de Apel Galaţi

Articol de - Publicat miercuri, 19 septembrie 2018 10:22

Bogdan Botea, avocatul lui Joseph McClain, unul dintre baschetbaliștii americani tăiați de interlopii brăileni, ridică semne de întrebare vizavi de modul în care se derulează ancheta în care principalul suspect e Gabriel Daniel Husein, alias "Dasaev"

Situația medicală a celor doi americani înjunghiați sâmbătă noaptea la Brăila se îmbunătățește, dar pericolele din jurul lui Joseph McClain, 24 de ani, și Darell Bowie, 25 de ani, continuă să persiste.

Avocatul Bogdan Botea, care-l reprezintă în anchetă pe primul dintre ei, a punctat pentru Libertatea că "sportivii se tem pentru viața lor. Am cerut instanței să fie păziți de Poliție 24 de ore din 24. La Spitalul Județean din Brăila, eu am pătruns fără nicio problemă în salonul lui McClain, luni noapte, la ora 23:30, fără să mă întrebe nimeni unde mă duc. Paza este de formă".

"Au lăsat oamenii să plece fără să-i interogheze"

Botea a completat că "există opt filmări, din unghiuri diferite, dar atacul cu cuțitul nu e surprins pe imagini, deoarece s-a petrecut lângă toaletă, unde legea nu permite montarea de camere video. Parchetul analizează filmările, iar din deplasarea persoanelor s-a restrâns deja cercul suspecților. Dasaev a fost recunoscut de persoane din club, fără să știe despre cine e vorba".

Și semnalează scăpări bizare din cercetări: "Nimeni nu l-a întrebat pe Dasaev unde sunt hainele cu care a fost îmbrăcat în noaptea incidentului, în condițiile în care toți ceilalți martori au fost audiați cu sânge pe ei. La fața locului, Poliția s-a rezumat să ia câteva probe de sânge de pe podea, dar nu a asigurat localul și a lăsat oamenii să plece fără să-i interogheze. Pub-ul a fost închis a doua zi, dar putea intra oricine să șteargă urmele. Zona nu era marcată. Nu s-a găsit nici arma cu care au fost înjunghiați cei doi sportivi americani. Agresorii au profitat de aceste scăpări ale polițiștilor".

29 de zile de arest

Între timp, mandatul de arestare al lui Gabriel Daniel Husein, alias "Dasaev", a fost extins la 29 zile. El este acuzat de tentativă de omor, port și folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice. Decizia va fi contestată la Curtea de Apel Galați.

"Brăila ar trebui înconjurată cu sârmă ghimpată și declarată zonă de risc criminalistic ridicat. «Dasaev», principalul suspect, era în termen de încercare după ce a fost liberat condiționat. În mod normal, el trebuie supravegheat de un ofițer de probațiune"
Bogdan Botea, avocat

Al doilea suspect căutat de polițiști

Portalul  debraila.ro susține că anchetatorii au identificat încă un agresor implicat în incidentele violente de la "Music Pub". Este vorba despre Valentin Cătălin Bulza, fost luptător MMA și prieten cu "Dasaev". Bărbatul s-a retras din viața sportivă în urmă cu trei ani și ar fi unul dintre tovarășii cei mai apropiați ai principalului suspect.

Bowie părăsește terapia intensivă

Andrei Ciubotaru este oficialul de la Cuza Sport care-și petrece aceste zile în București pentru a-l asista cu orice are nevoie pe Darrel Bowie, americanul internat în prezent la Spitalul de Urgență Floreasca: "Miercuri ar urma să fie mutat de la terapie intensivă într-o rezervă privată. Mai are încă dureri, dar lucrurile merg spre bine. A discutat și cu familia pe telefonul meu. Firește, rudele au fost îngrijorate în primă fază, dar acum situația s-a mai așezat. E important că și Darrell e foarte pozitiv în atitudine. A primit o vizită inclusiv de la un oficial al Ambasadei SUA".

Vezi și: EXCLUSIV Agresor în club, patron de club » Detaliu incredibil despre principalul suspect în cazul celor doi baschetbaliști înjunghiați!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
mordi
mordi  •  19 Septembrie 2018, 20:31

*** ala din poza de la articol sa stea in puscarie 20 de ani.PUNCT.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mario_rdfe
mario_rdfe  •  19 Septembrie 2018, 15:24
Postat de iulihenry14 pe 19 Septembrie 2018, 14:24

Da ma l-au batut pe saracul *** Nu vezi ca e vanat peste tot saracul. E plin de vanatai dar s-a dat cu machiaj sa nu faca lumea misto de el cand apare in ziar. Ce bine ar fi daca v-ati folosi si creierul ala. Si nu cicatricea de pe fata nu e de acum 1 saptamana daca asta vroiai sa scrii. Daca americanii se luau de el putea sa cheme frumos Politia sau paza si sa ii dea afara/duca la sectie; asa se face intr-o tara civilizata, nu scoti cutitu' si faci buzunare. Saracu' "interlop" cum era el singurel in bar, nu cunostea pe nimeni si au venit americanii astia mari si rai si s-au luat de el ca l-au vazut asa cu cicatrice pe fata si ce au zis: mama asta e fraier il speriem. Folositi-va fratilor creierul ca nu e asa greu.

Si la care tara civilizata te referi ? Germania, franta, spania, italia, sua,canada..astea nu au interlopii lor ? Acolo nu se taie lumea,nu se impusca ? Pai in romania e joaca de copii fata de ce se intampla acolo...in germania te omoara pe strazi " motociclistii" de cand lumea si pamantul...degeaba, doar ca sunt rasisti ! La fel in spania, ETA...si in toate celelalte tari..mafiotii, traficantii, etc...auzi tu la el " de ce nu sa dus sa anunte politia cand a fost batut ?? " negrii aia de prin cartierele americane...sa stii ca anunta politia daca vine cineva in cuibul lor si ii bate...

iowa
iowa  •  19 Septembrie 2018, 15:21
Postat de Ticu Troya pe 19 Septembrie 2018, 14:37

Bai , tu esti atit de prost , ca nici mata nu te mai recunoaste !!!

E prost ca orice rinamovist

Vezi toate comentariile (14)
Comentează