SPORTURI  »  BASCHET  »  3 LA 3

Performanță remarcabilă pentru sportul românesc! România e prima țară din Europa care și-a lansat oficial campionatul național de baschet 3 la 3

Articol de GSP - Publicat joi, 11 mai 2017 10:50

3x3 League, o competiție de baschet 3x3 marca Sport Arena Streetball, organizată cu sprijinul unui mall din zona Piața Obor, devine prima ligă organizată în Europa dedicată disciplinei care are mari șanse să fie inclusă în programul Jocurilor Olimpice.

Prima ediție a ligii de baschet 3x3 va fi găzduită pe terenul amenajat  în zona Obor și va reuni pentru început la start 40 de echipe împărțite pe trei categorii: Sub 23 și Open, la masculin și Open la feminin.

În acest moment mai exista doar alte două ligi de baschet 3x3 în lume, această disciplină aflată în plină dezvoltare fiind organizată sub această formă doar în Japonia și în Statele Unite. BIG 3 însă, o ligă care va reuni foști jucători din NBA, campionatul profesionist nord-american, va avea startul abia în luna iulie.

Conceptul va oferi jucătorilor de baschet atmosfera turneelor marca Sport Arena Streetball cu o frecvență săptămânală și posibilitatea de a lupta regulat pentru puncte în clasamentul mondial FIBA 3x3 World Rankings dar și pentru premiile puse în joc.

Etapele vor avea loc în zilele de marți, miercuri și joi ale fiecărei săptămâni, un program complet urmând să fie publicat pe facebook.com/3x3League, pagina oficială a competiției.

Fiecare etapă va cuprinde nu doar meciurile de baschet ci și momente interactive cu spectatorii, care vor astfel invitați să-și susțină echipele favorite dar și să fie parte din acțiune participând la concursuri cu premii.

Cele mai bune evoluții individuale vor fi răsplătite săptămânal cu titlul de MVP de etapă, urmând ca la finalul sezonului să fie acordate trofeele pentru MVP (Cel mai bun jucător), Best scorer (Cel mai bun marcator), Best defender (Cel mai bun apărător). Pentru premiile de sezon, voturile vor fi exprimate chiar de către jucătorii participanți, fără posibilitatea de a alege dintre coechipieri.

Conceptul 3x3 League susține dezvoltarea disciplinei baschet 3x3 în anul în care aceasta are mari șanse să fie inclusă în programul ediției Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice, o decizie în acest sens urmând a fi anunțată de către Comitetul Internațional Olimpic în vara acestui an.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  12 Mai 2017, 11:37

In sfarsit o veste excelenta. Romania a gandit un sistem care (treaba de zile, sapatamani) va fi impartasit de tot globul. Bravo!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează