SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Premieră istorică în NBA » Măsura pregătită de o echipă din play-off

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de Cătălin CristeaJURNALISPORT - Publicat marti, 08 mai 2018 13:00

Milwaukee Bucks, echipa la care joacă starul Giannis Antetokounmpo, poate scrie istorie în cazul în care Becky Hammon va fi numită antrenor principal. 

Becky Hammon, antrenorul secund de la San Antonio Spurs, intră în planurile celor de la Milwaukee Bucks pentru postul vacant de antrenor al echipei. Hammon, în vârstă de 41 de ani, este prima femeie angajată drept antrenor secund în NBA.

dsa
Hammon are dublă cetățenie, americană și rusă. foto: Guliver/GettyImages

Din postura de asistentă, Hammon a reuşit să îi conducă pe San Antonio Spurs la câştigarea Las Vegas NBA Summer League în 2015. Realizările sale nu au trecut neobservate de către Gregg Popovich, antrenorul principal al celor de la Spurs: "Becky poate face orice îşi propune. Are respectul organizaţiei noastre în totalitate. Admir cunoştinţele pe care le deţine şi modul în care gestionează lucrurile. Are tot ce îi trebuie pentru a reuşi".

Şi starul celor de la Cleveland Cavaliers, LeBron James, şi-a exprimat părerea cu privire la această posibilitate. "Dacă are calităţile necesare, cu siguranţă o să se integreze. Când tragem linie, în baschet, nu contează dacă eşti bărbat sau femeie. Dacă eşti bun, eşti bun", a declarat jucătorul în vârstă de 33 de ani pentru The New Yorker.

Locul de antrenor lăsat liber după demiterea din luna ianuarie a acestui an a lui Jason Kidd este râvnit de mai multi foşti antrenori, totuşi. Joe Prunty, antrenorul interimar ce a reuşit să conducă echipa spre play-off, unde a fost eliminată de către Boston Celtics, este şi el o posibilitate. Alte nume aflate pe lista scurtă a celor de la Milwaukee Bucks sunt Mike Budenholzer, Steve Clifford sau Monty Williams, toţi foşti antrenori la Atlanta Hawks, Charlotte Hornets, respectiv New Orleans Pelicans.

sursa: espn.com

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează