SPORTURI  »  BASCHET  »  ROMÂNIA - OLANDA 75-68

Prima victorie după 15 înfrângeri consecutive! România a bătut Olanda în preliminariile CM 2019 de baschet!

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2017 14:57

Naționala masculină de baschet a României a învins duminică seara, la Cluj Napoca, formația Olandei cu 75-68 (16-15, 18-12, 20-19, 21-22), în al doilea meci din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2019.

"Tricolorii" au obținut prima lor victorie cu noul selecționer, Zare Markovski pe banca tehnică, după ce pierduseră la debutul în campaniei, în deplasare cu Italia (70-75). ''Vulturii'' au câștigat în fața unei formații care vineri se impunea în fața puternicei formații a Croației cu 68-61. În celălalt meci al grupei, etapa a doua, Italia a învins Croația în deplasare cu scorul de 80-64.

Succesul cu Olanda a fost primul după 15 partide consecutive în care românii au părăsit terenul învinși. Mai mult, trecuseră trei ani și trei luni de la o victorie într-un meci oficial pentru "tricolori", 88-86 cu Suedia! în luna septembrie, la EuroBasket 2017, în grupa găzduită de Cluj-Napoca, România s-a clasat pe ultimul lor, pierzând toate cele 5 întâlniri.

Italienii sunt primii cu 4 puncte, urmați de România, 3 puncte (+2), Olanda, 3 puncte (0), Croația, 2 puncte.

Pe 23 februarie, România va juca în deplasare cu Croația, la aceeași dată având loc și partida Italia-Olanda. Primele trei clasate se califică în faza următoare a preliminariilor. 

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează