SPORTURI  »  BASCHET  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Serbia, prima semifinalistă a Mondialelor! Spania, campioana en-titre, eliminată în sferturi!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2010 00:00

Campioana mondială en-titre, Spania, a fost eliminată în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale care se desfăşoară în Turcia.

 

Spania a fost învinsă de Serbia, scor 92-89, după ce sîrbii au reuşit să marcheze prin Teodosic coşul victoriei, de trei puncte, cu o secundă înaintea finalului de meci. Sîrbii au început foarte bine partida, iar după două sferturi, conduceau cu 49 - 41, însă în următoarea repriză, ibericii au revenit, impunîndu-se în cel de-al treilea sfert cu 23 -18, după reuşitele lui Garbajosa de trei puncte şi coşurile lui Navarro sau Fernandez.

Ultimul sfert a fost plin de dramatism. Serbia s-a distanţat la 72 - 64, apoi la 79 - 71, dar punctele reuşite de Fernandez şi Navarro au făcut ca diferenţa să se micşoreze la 86 - 84, cu doar două minute înainte de finalul meciului. Keselj a marcat un coş de două puncte, Navarro a înscris şi el pentru iberici, iar Marc Gasol a restabilit egalitatea cînd mai erau doar 25 de secunde. Cînd ambele echipe se pregăteau pentru reprizele de prelungire, Teodosic a reuşit un coş de trei puncte care a adus calificarea sîrbilor.

În semifinale, Serbia va juca cu cîştigătoarea din partida Turcia - Slovenia, care se va desfăşura astăzi, de la ora 21:00.

Mîine se vor disputa ultimele partide din sferturile de finală, SUA - Rusia, ora 18.00 şi Lituania - Argentina, ora 21.00.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
xstream
xstream  •  08 Septembrie 2010, 20:54

cele mai bune echipa din basketul actual..pacat ca s au intalnit acum,as fi vrut o finala cucele 2 daca era posibil

Vezi toate comentariile (1)
Comentează