SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROBASKET 2017

Surpriză de proporţii în finala Eurobasket de la Istanbul » Slovenia cucereşte primul titlu din istorie!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Socaciu NarcisJURNALISPORT - Publicat luni, 18 septembrie 2017 12:24

Selecționata masculină de baschet a Sloveniei a cucerit primul trofeu internațional din istoria sa, după ce a învins cu scorul de 95-85 reprezentativa Serbiei, duminică seară la Istanbul, în finala Eurobasket 2017.

Slovenia, care nu figura printre favorite înaintea competiției, a devenit prima campioană continentală care încheie turneul fără nicio înfrângere după Lituania, care a realizat o performanță asemănătoare în 2003.

Slovenul Goran Dragic, coordonatorul de joc al echipei Miami Heat, a fost desemnat cel mai valoros jucător (MVP) al competiției, pe parcursul căreia a reușit o medie de 22,6 puncte și 5,1 pase decisive.

În finala cu Serbia, căpitanul Dragic a înscris 35 de puncte, fiind unul dintre principalii artizani ai victoriei naționalei țării sale. Slovenia a avut un parcurs excelent în prima repriză, reuşind 56 de puncte. Serbia nu a renunţat la luptă şi şi-a revenit în sferturile trei şi patru, reuşind să egaleze la 82 înainte cu 3 minute 22 secunde de final. Însă slovenii au avut un final foarte bun, reuşind 11 puncte, faţă de doar 3 ale sârbilor.

În meciul pentru ocupanta locului 3, tripla campioană europeană Spania a învins Rusia cu 93 la 85.

Fii parte din redacția noastră! Participă la Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  18 Septembrie 2017, 15:47

Am avut norocul (inspiratia ? ) sa comut aseara pe TVR HD si-am vazut un meci de baschet fantastic; cursa de urmarire a sarbilor dupa ,,vecinii'' lor sloveni (,, la figurat'', nu cred sa fie granita intre ei, sunt despartiti de Croatia ). N-am urmarit, la vremea lui, dream-team-ul american de la Barcelona '92, insa dac-au jucat precum slovenii aseara atunci imi pot face o idee. Remarcabila si darzenia antrenorului sarb, care-a crezut in revenirea echipei sale ( cu 4'30'' inaintea finalului sarbii au avut 78-77; doar ptr. vreo 20 secunde, cat a durat atacul sloven). Mi-a placut de la sloveni Prilipec ( sper sa fi retinut numele corect). N-a fost la fel de bun precum Goran Dragic, insa a vut 2-3 aruncari de 3 puncte in momentele decisive ale ultimelor minute de joc. Felicitari ambelor echipe !

fibra
fibra  •  18 Septembrie 2017, 13:45

Formidabila echipa,iar Dragic si Doncic sunt imperiali.Bravo Slovenia!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează