SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO Cleveland Cavaliers vs. Golden State 0-3 » ”Asasinul” KD domină în Cleveland! Golden State e la o victorie de titlu

Articol de - Publicat joi, 07 iunie 2018 07:00

Golden State Warriors e deja cu o mână pe titlu după ce a câștigat și meciul trei al finalei cu Cleveland Cavaliers, 110-102.

Campioana en titre e prea puternică pentru o echipă care nu poate să-l ajute pe LeBron James, ajuns la 33 de ani. E greu să te lupți aproape de unul singur cu o echipă care te bate de trei într-o săptămână, bazându-se de fiecare dată pe alt jucător. Klay Thompson a rezolvat primul meci în prelungiri, Steph Curry a închis a doua confruntare cu nouă coșuri de trei puncte, iar Kevin Durant a redus la tăcere Quicken Loans Arena.

KD s-a oprit la 43 de puncte, 7 pase decisive și 13 recuperări într-o seară în care Cleveland spera să taie din elanul lui Golden State. Gazdele au început în forță și s-au desprins rapid la 12 puncte, la fel au făcut și în sfertul al doilea, însă GSW a revenit de fiecare dată, iar la pauză Cavs au păstrat un avans de numai șase puncte după ce Durant a ”trântit” o aruncare de 3 în ultima secundă.

KD a avut o seară monstruosă, una în care colegii lui au cam dormit pe teren. Apărarea lui Cavs i-a blocat pe toți la cel mult 11 puncte! Curry și Thompson au reușit împreuna numai 7 coșuri, deși au stat pe teren 39, respectiv 40 de minute. ”Asasinul”, așa cum l-a caracterizat James după meci, a fost acolo exact când era nevoie. 

Golden State a dominat din nou după pauză, însă două minute rămase pe ceas scorul era 101-100 pentru campioană. Apărarea lui LeBron a cedat însă exact când era mai mare nevoie. Scorul pe ultimele două minute? 9-2 pentru Warriors!

Golden State conduce pentru al doilea an consecutiv cu 3-0 în finală, singura formație care a reușit această performanță doi ani la rând. Rămâne de văzut dacă James poate împiedica sâmbătă dimineață al doilea ”sweep” din carieră în finala NBA.

Programul finalei

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează