SPORTURI  »  BASCHET  »  TRAGEDIE

VIDEO+FOTO Legenda NBA Kobe Bryant, fetița lui de 13 ani și alte 7 persoane au murit! De ce s-ar fi prăbușit elicopterul + au fost identificate toate victimele

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 ianuarie 2020 21:50

Veste tragică anunțată de TMZ în SUA! Kobe Bryant a decedat la numai 41 de ani. Fostul mare baschetbalist al lui Los Angeles Lakers se afla într-un elicopter care s-a prăbușit în Calabasas, California. În elicopter se afla și Gianna, fetița sa de numai 13 ani, dar și alte 7 persoane! Nu au existat supraviețuitori.

UPDATE ORA 13:00
Au fost identificate și celelalte trei victime ale accidentului. Sarah Chester și Payton, fiica ei și Ara Zobayan, pilotul elicopterului.

UPDATE ORA 10:45 
CNN susține că recuperarea trupurilor celor 9 victime ar putea dura câteva zile din cauza terenului dificil din jurul zonei în care s-a prăbușit elicopterul. Până în momentul de față au fost identificate, pe lângă Kobe și Gianna, alte patru persoane: Christina Mauser, antrenor de baschet la o școală privată din Corona del Mar, John Altobelli, antrenor de baseball la Orange Coast College, dar și Keri și Alyssa, soția și fiica sa.

UPDATE ORA 8:55
Elicopterul s-ar fi prăbușit din cauza condițiilor meteo nefavorabile! În LA, la ora accidentului, era o ceață densă. Forțele de ordine susțin că primele probleme au apărut când elicopterul se afla deasupra grădinei zoologice. Pilotul a decis să dea șase ture în jurul zonei la o altitudine destul de joasă, așteptând ca ceața să se risipească.

În jurul orei 9:30, ora locală, acesta a contactat turnul de control de la Aeroportul Burbank, care deja observase că zboară în cerc de mai bine de 15 minute. Pilotul a decis să urmeze autostrada spre destinație. La ora 9:40, nivelul de vizibilitate a scăzut și mai mult, iar pilotul a schimbat direcția, spre o zonă mai înaltă. A ridicat rapid elicopterul până la aproape 600 de metri. Din nefericire, n-a fost suficient pentru a evita impactul. TMZ susține că viteza elicopterului ar fi fost de 161 de noduri, adică aproape 300 km/h.

UPDATE ORA 8:45
FBI s-a implicat în investigația accidentului. Șeriful Alex Villanueva a anunțat că ancheta în cazul accidentului fatal ar putea dura câteva săptămâni: „E un coșmar pentru că se ajunge foarte greu la locul în care s-a prăbușit elicopterul”. Fanii lui Kobe au sporit și ei problemele autorităților, venind în număr mare în apropiere de zona accidentului. Polițiștii au fost forțați să restricționeze accesul în zona rezidențială.

***

Un uriaș al baschetului mondial, Kobe folosea frecvent elicopterul, un Sikorsky S-76 chopper, chiar și în perioada în care încă evolua în NBA. Duminică s-a urcat în el alături de Gianna, pilotul și încă șase persoane pentru a ajunge cât mai repede la meciul de baschet al fiicei sale.

Elicopterul n-a mai ajuns însă la destinație. S-a prăbușit, iar poliția a anunțat că nu există spraviețuitori. Deși inițial s-a crezut că numai 5 persoane se aflau în elicopter, numărul real era de 9! TMZ a aflat la câteva ore de la prăbușire că la bordul elicopterului se afla și fata lui Kobe, Gianna Bryant. 

Ulterior, NBA a confirmat oficial vestea morții celui care a fost Kobe Bryant, într-un articol publicat pe site-ul oficial al competiției.

Din fericire, soția sa, Vanessa Bryant, nu se afla la bord. Nici celelalte trei fete ale lor, Natalia (17 ani), Bianka (3 ani) și Capri (7 luni).

VIDEO+FOTO Legenda NBA Kobe Bryant, fetița lui de 13 ani și alte 7 persoane au murit! De ce s-ar fi prăbușit elicopterul + au fost identificate toate victimele

Kobe și Gianna, fiica sa

+1 FOTO

Imagini Reuters de la locul accidentului

Kobe Bryant a murit! Reacțiile presei internaționale după dispariția fostului baschetbalist

Kobe urma să intre în Hall of Fame

De 5 ori campion în NBA cu LA Lakers, Bryant fusese ales al 13-lea în draftul din 1996 de Charlotte Hornets. Echipă care a renunțat însă la el! L-a dat la schimb pentru Vlade Divac. Mutare dezastruoasă, pentru că „Mamba” avea să devină o legendă. Un trofeu de MVP, două de MVP al finalei NBA, 18 prezențe în All-Star Game, unde a fost numit de 4 ori MVP. Plus două medalii olimpice de aur câștigate alături de naționala Statelor Unite. 

Performanțe uriașe care l-au făcut eligibil pentru un loc în Hall of Fame-ul din NBA! Urma să își primească locul printre greii baschetului nord-american chiar în acest an. Va primi distincția post-mortem, anunțul urmând să fie făcut cel mai probabil pe 14 februarie, în timpul All-Star Game-ului de la Chicago.

VIDEO+FOTO Legenda NBA Kobe Bryant, fetița lui de 13 ani și alte 7 persoane au murit! De ce s-ar fi prăbușit elicopterul + au fost identificate toate victimele

Depășit de LeBron

Chiar în această dimineață, sâmbătă seară în SUA, Kobe Bryant fusese depășit de LeBron James în topul celor mai buni marcatori din istoria NBA. Postase și un mesaj de felicitare pentru James: „Continuă să duci jocul mai departe. Mult respect, fratele meu!”. „Mamba”, care și-a încheiat cariera cu 33.644 de puncte, toate în tricoul celor de la Lakers, a căzut pe locul 4, într-un top dominat de Kareem Abdul-Jabbar (38.387) și Karl Malone (36.928). „King” James a ajuns după înfrângerea cu Philadelphia, 91-108, la 33.655 puncte.

Câștigase un Oscar

Impactul lui Kobe a depășit de ani buni granițele baschetului. Renumit pentru mentalul puternic, Bryant a devenit și un bun afacerist. Și-a încheiat cariera în NBA în 2016 cu 330 de milioane de dolari câștigați pe teren. A început să investească cu cap în ultimii ani din cariera de jucător și încă din 2014 avea 13 companii în portofoliu. Bryant a rămas aproape de sport, fiind mentorul mai multor staruri din NBA, Luka Doncic, Kyrie Irving, Kawhi Leonard, MVP-ul Giannis Antetokounmpo, dar și al tenismanului Novak Djokovic.

În urmă cu doi ani, Kobe și-a mai trecut o performanță remarcabilă în CV: câștigarea unui premiu Oscar! Filmul „Dragă baschet” s-a impus la categoria Cel mai bun scurt metraj. „Ca baschetbaliști, noi ar trebui să ne ținem gura și să driblăm. Mă bucur însă că facem mai mult de atât”, spunea Bryant după primirea premiului.

Lakers i-a retras ambele tricouri

De-a lungul carierei, Kobe Bryant a evoluat cu două numere pe spate. Mai întâi cu 8 și apoi cu 24. Iar după ce Kobe a renunțat la baschet, în SUA a început dezbaterea. Ce tricou are trebui retras? Care Kobe a fost mai bun? 8 sau 24? Răspunsul său: „Animal diferit, aceeași bestie”. În cele din urmă, Lakers a decis la sfârșitul lui 2017 să retragă ambele tricouri.

#Ko8e24 » Lakers nu s-a putut decide și a retras ambele tricouri purtate de Kobe Bryant: ”Nu e vorba despre mine, ci despre cei care îmi vor urma”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
bigbolo
bigbolo  •  27 Ianuarie 2020, 15:27
Postat de pugliesi pe 27 Ianuarie 2020, 10:06

Stai sa vezi cand o muri Talpan. Atunci o sa fie o zi trista pentru cazarmele comuniste.

Cand va muri gigismul, Romania va avea o noua sansa pentru normalitate.

pugliesi
pugliesi  •  27 Ianuarie 2020, 10:06
Postat de catalynn pe 27 Ianuarie 2020, 05:23

O zi trista pt sport, cuvintele sunt de prisos, Kobe a fost un gigant. RIP!

Stai sa vezi cand o muri Talpan. Atunci o sa fie o zi trista pentru cazarmele comuniste.

aius
aius  •  27 Ianuarie 2020, 10:00

Dumnezeu sa-i odihneasca !

Vezi toate comentariile (27)
Comentează