SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO Golden State Warriors vs. Cleveland Cavaliers, episodul 4: Nicio speranță? » King James are nevoie de un miracol pentru a opri ”monstarurile” lui Golden State

Articol de - Publicat joi, 31 mai 2018 20:06

Rivalitatea dintre Golden State Warriors și Cleveland Cavaliers a atins un nivel istoric. E pentru prima dată în istoria NBA când două echipe se întâlnesc patru ani la rând în finală. Prima confruntare va avea loc vineri dimineață, de la ora 04:00, în direct pe Telekom Sport 1.

În NBA se formează superechipe, se fac calcule vreme de șapte luni și se ajunge în același punct, finală între Warriors și Cavs. Episodul patru din Războiul Stelelor baschetului nord-american pune din nou față în față colecția de superstaruri din Oakland, Steph Curry, Kevin Durant, Klay Thompson și Draymond Green, cu King James. 

Drumul până în finală

Golden State Warriors (2)   Cleveland Cavaliers (4)
4-1 cu San Antonio Spurs (7) Turul I 4-3 cu Indiana Pacers (5)
4-1 cu New Orleans Pelicans (6) Sferturi 4-0 cu Toronto Raptors (1)
4-3 cu Houston Rockets (1) Semifinale 4-3 cu Boston Celtics (2)

Ambele formații au suferit până în finală. Au ratat primul loc în sezonul regulat, iar în play-off au fost la un pas de eliminare. Pentru prima dată din 1979, finalele de Conferință au avut nevoie de meci decisiv. Golden State și Cleveland au fost conduse cu 3-2 și obligate să câștige meciul 7 în deplasare!

Pe lângă valoarea de necontestat a celor două finaliste trebuie să discutăm și de doza de noroc pe care au avut-o până aici. Golden State nu i-a înfruntat pe Kawhi Leonard (Spurs) și DeMarcus Cousins (Pelicans), ambii accidentați. Și a beneficiat și de absența lui Chris Paul în ultimele două meciuri cu Houston. De partea cealaltă, Cleveland a zdrobit-o pe Toronto, care încă suferă de ”sindromul Cavs”, și a trecut de un Boston lipsit de vedetele Hayward și Irving.

Tot greul pe umerii ”regelui”

La 33 de ani, LeBron James pare mai bun ca niciodată. A cărat-o în spate pe Cleveland în acest play-off cu o medie pe meci de 34 de puncte, 9,2 recuperări și 8,8 pase decisive. Aceasta va fi cea de-a nouă finală pentru James, a opta consecutivă! În SUA se vorbește despre cea mai slabă echipă purtată de ”Rege” până în finală, sub cea a lui Cleveland din 2007, ”măturată” în patru meciuri de San Antonio.

Șansele unei noi înfrângeri la zero sunt destul de mari. James are un singur all star în echipă, Kevin Love, care e încă incert pentru meciul 1 al finalei. Specialiștii ESPN văd actuala echipă a lui Cleveland sub cea din 2007 față în față cu campioana en titre care aliniază un dream team cu patru dintre cei mai valoroși jucători ai momentului. Cota pentru al treilea titlu câștigat de GSW în fața lui Cleveland este de 1.10, în timp ce Cavs are 8.00 pentru repetarea succesului din 2016.

3 titluri
a câștigat LeBron James în primele opt finale NBA

Presiunea e pe campioană

Cleveland nu are ce pierde, lucrul acesta e clar. Pleacă în finală cu șansa a doua, iar un succes ar reprezenta o surpriză uriașă. Pe lângă vedetele din teren, Golden State are un mare atu și pe bancă. Steve Kerr e un antrenor genial, iar acest lucru s-a văzut și în ultimele două meciuri cu Houston. Campioana era obligată să câștige ambele meciuri, însă la pauză a intrat condusă cu 10, respectiv 11 puncte.

Kerr și-a mobilizat incredibil elevii la vestiare, iar Golden State a întors ambele partide. În meciul șase s-a impus cu 115-86, iar Houston a marcat numai 25 de puncte după pauză, numai NOUĂ în sfertul patru! Nimic nu se compară însă cu decisivul, 101-92, când tactica defensivă a campioanei i-a forțat pe cei de la Rockets să joace totul pe cartea aruncărilor de trei puncte. Rezultatul? 27 de aruncări de la distanță consecutive ratate de câștigătoarea sezonului regulat!

Ce urmează?

În finala din 2015, cei de la Cavs au condus cu 2-1 și au pierdut următoarele trei meciuri. Un an mai târziu a venit rândul lui Cleveland să revină de la 1-3. Anul trecut am avut o finală fără istoric, 4-1 pentru Warriors. LeBron nu îl mai are alături pe Kyrie Irving, decisiv la titlul câștigat în 2016, iar toate calculele ne duc către un 4-0. King James trebuie să se ia la trântă aproape de unul singur cu ”monstarurile” de la Golden State. Poate o să-i iasă, dar până și Michael Jordan i-a avut pe Bugs Bunny și Daffy Duck în ”Space Jam”, iar aici nu vorbim de un film.

Programul finalei

  • Meciul 1: Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers, vineri dimineață, ora 04:00, Telekom 1
  • Meciul 2: Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers, 4 iunie, ora 03:00, Telekom 1
  • Meciul 3: Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors, 7 iunie, ora 04:00, Telekom 1
  • Meciul 4: Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors, 9 iunie, ora 04:00, Telekom 1
  • Meciul 5*: Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers, 12 iunie, ora 04:00, Telekom 1
  • Meciul 6*: Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors, 15 iunie, ora 04:00, Telekom 1
  • Meciul 7*: Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers, 18 iunie, ora 03:00, Telekom 1
    *dacă va fi necesar

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
shumi_panco_gool
shumi_panco_gool  •  01 Iunie 2018, 04:00

De vreo 4 ani de cand am reinceput sa urmaresc NBA-ul am tot tinut cu jocul combinativ al lui GSW, dar anul asta cred ca am sa tin cu Lebron...estul pare totusi reanimat daca nu pentru anul asta, macar pentru anii urmatori cu pustii din Boston si Philadelphia...

tipsy
tipsy  •  31 Mai 2018, 21:45

Finala a fost Warriors - Rockets, e clar. Cel mai anticipat scor e 4-1, dar si eu cred ca o sa fie 4-0. Cavs chiar sunt slabi anul asta, norocul lor a fost ca Estul e varza. In Vest nu stiu daca treceau de primul tur.

rumunek
rumunek  •  31 Mai 2018, 20:45

Daca ii scoatem din ecuație pe liderii James și Harden, eu cred ca Rockets este sub ce poate oferi Cleveland ca și echipa. Chiar și așa, Houston a pierdut cu Warriors doar când a rămas fără Chris Paul, un veteran totuși. James are 3 campioni din 2016, câțiva veterani ai NBA și 2-3 tineri cu potențial și foame de titluri. Daca e de ajuns? Vedem, nimeni nu e câștigător dinainte, GSW nu mai este in aceeași forma ca anul trecut, dar își revine. Eu sper la o finala lunga, măcar 6 meciuri.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează