SPORTURI  »  BASCHET  »  SLOVENIA

VIDEO Slovenia, cea mai NEBUNĂ campioană din istoria sportului european! Lecţia SUPREMĂ despre munca în echipă

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 septembrie 2017 23:51

Slovenia a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria baschetului, reuşind să câştige trofeul Eurobasket 2017, după o finală antologică în faţa Serbiei, scor 93-85.

De obicei există eroi în spatele unor astfel de performanţe. De data asta, o echipă,  cuvânt care merită subliniat, a cucerit inimile fanilor. Da, Dragic a fost MVP, Doncic i-a scos din minţi pe toti fanii baschetului, Prepelic a făcut o finală uluitoare, "intrusul" Randolph, căci aşa părea în timpul sărbătorii de după meci, i-a înnebunit pe statisticieni. Da, ei au avut rolurile principale într-o poveste despre care ar trebui să se vorbească veşnic.

E o lecţie pe care ar trebui să o învăţăm. În sport, absolut totul e posibil. Slovenii, cărora doar nebunii le dădeau şanse la începutul competiţiei, au luat la rând toţi granzii acestui sport. Au distrus toate şcolile şi filosofiile de baschet din Europa. Au trecut de defensiva grecilor şi de proverbialul lor noroc. Au umilit Franţa lui Diaw şi de Colo. Asta în grupe. 

Au urmat fazele eliminatorii, unde neşansa le-a scos în faţă Letonia. Porneau cu a doua şansă şi de data asta. Au trecut de borna celor 100 de puncte. Îi mai putea opri ceva? Deja se contura surpriza. De data asta venea Spania, mare favorită. A fost lecţia supremă de baschet. La un moment dat aveau peste 20 de puncte în faţa fraţilor Gasol, fraţilor Hernangomez şi constalaţiei de staruri de pe banca ibericilor.  

Finala a fost doar o confirmare. Încununarea unui joc energic, unui joc perfect în echipă. Mai rapid decât a existat vreodată în baschetul european. Cu mâini sigure. Muncă, dăruire şi mai ales încredere. Au crezut de la primul meci, cu Polonia. Asta e tema noastră pentru acasă. 

Sărbătoarea de la final, adolescentul Doncic cărat în spate de colegi, Dragic ăl mic adus pe podium, îmbrăţisările alea pătimaşe, salturile haotice, toate astea vorbesc de la sine. Nişte nebuni. (VIDEO)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează