SPORTURI  »  BOX  »  FRB

AUDIO INCREDIBIL: O a doua mărturie despre cum se cumpără licența de antrenor de box în România: ”Viorel Sima ne-a zis să-i dăm câte 100 de euro, fiecare, pentru neamț!”

Andreass Bodo (stânga), lectorul prezent la Brăila, a fost contactat de Gazetă prin mail. Nu a răspuns nici uneia dintre întrebări
Andreass Bodo (stânga), lectorul prezent la Brăila, a fost contactat de Gazetă prin mail. Nu a răspuns nici uneia dintre întrebări

Articol de , - Publicat luni, 16 octombrie 2017 11:00

Chetă-șpagă strânsă de secretarul general al FR Box, Viorel Sima, pentru lectorul neamț venit din Australia. Doar 6 din cei 19 ”cursanți” au trecut examenul, deși toți au primit întrebările și răspunsurile cu o seară înainte!  Pe GSP.ro puteți asculta înregistrările audio ale antrenorilor revoltați că nu au trecut un examen banal. Primul AUDIO poate fi ascultat AICI!

Unul dintre antrenorii ce s-au înscris la cursul de licență de la Brăila 2016 descrie cum a fost instruit de către reprezentantul FR Box să plătească taxa de participare și să contribuie la chetă pentru lector!

- Bună ziua, domnule antrenor! Știm că ați participat la cursul de antrenori de o stea de la Brăila, de anul trecut. Cum ați aflat de el?
- Cursul a fost anunțat pe site-ul federației și l-am sunat pe Sima: "Băi Viorele, ia zi, cum este? Vreau să mă înscriu și eu...". A fost cam ciudat de prima dată. Dubios pentru că m-a pus să plătesc 700 de lei, șapte milioane vechi. Mi-a spus clar să mă duc la primul OMV și să-i trimit banii ăștia lui.

- Cum adică să plătiți la benzinăria OMV?!
- Păi, i-am zis să ne întâlnim noi și să-i dau banii lui, dar el "Nu, nu, așa faci!". Bine, am zis. Am trimis banii de la OMV prin Western Union. Știam că am întrebat o fată de acolo, și așa i-am trimis banii.

- Apoi, ce a urmat?
- L-am întrebat: "Băi tată, când începe cursul?". Nu se știa clar când începe, iar el a zis că mă anunță. S-a stabilit apoi că începe pe 2 aprilie, exact în săptămâna Paștelui. Am aflat de pe Facebook, de la un alt coleg.

- Și prima zi de curs a fost de Paști?!
- Da! El ne-a zis să mergem de duminică. I-am zis că în condițiile astea eu nu mai pot să vin, dar el mi-a explicat că o să pierd banii. Am stat să mă gândesc... să mă duc?... să nu mă duc? Până la urmă, m-am dus. Sunt supărat un pic și pe antrenorul ăla de la Brăila, George Perțea.

- De ce?
- Pentru că mi-a dat telefon și mi-a spus că se rezolvă. Am ajuns marți seara acolo. Țin minte că m-am întâlnit atunci cu antrenorul ăla neamț. Și m-am trezit că trebuie să plătesc toată cazarea, să plătești aia și aia. Am dat cam două mii de lei, două mii și ceva de lei cu tot cu 100 de euro pe care i-am dat lui, să facem chetă toți să-i dăm lui ăsta, antrenorului ăstuia neamț, așa a zis el.

- Cum adică chetă pentru neamț?!
- Eram 20 cu toții. O primă condiție a fost să nu stăm în oraș, în Brăila, că nu ne putem odihni și nu putem să studiem. Și ne-a trimis la un hotel afară din Brăila. Și așa ne-a zis atunci Sima, să strângem niște bani și dăm câte 100 de euro lui ăla. Asta am făcut cu toții.

- Pentru ce a fost făcută cheta?
- Deși cursul era până duminică, vineri seara a venit și ne-a spus că sâmbătă se termină, după ce dăm examenul. Toți știam să arătăm un plan de antrenori, să explicăm, am făcut în fiecare zi specific într-o sală de box... Și Sima ne-a zis "Băi, uitați, astea sunt întrebările!". Vineri seara ne-a dat toate răspunsurile la întrebările alea pe care ni le-a dat neamțul. A zis "Astea sunt întrebările, mai uitati-vă și voi pe ele și acolo le bifați". Iar a doua zi, chiar alea au fost întrebările! Problema e că toți am scris la fel, dar au trecut licența doar 6...!

- Și cine a stat cu voi în sală?
- În sală a fost neamțul. Se uita la noi... doar am dat bani... omul a zis că e mulțumit, că am știut toți. Am vorbit cu el după examen. Eu nici nu am știut că nu am trecut. Mi-a dat telefon un coleg de-al meu, de la Dinamo, și mi-a spus că am picat... Cum dracu' să nu-l luăm?! L-a luat însă unul de la Călărași, ăia doi de la Brăila, unul de la Suceava, altul de la Dinamo. Vreo 15 nu am luat... Era normal să treacă cei de la Brăila, o surpriză a fost cel de la Suceava!

- Și cum ați reacționat la aflarea veștii?
- I-am dat telefon lui Sima și i-am spus că vin peste el și-l bat... M-am întâlnit cu el și mi-a spus că asta a fost! Păi, cum, că toți am scris la fel? N-au luat licența antrenori cu rezultate, cu experiență! Dacă mergeam în Italia, luam examenul cu aceiași bani cheltuiți! I-am zis lui Sima că nu-s un prost. Că nu m-a păcălit...

 

AUDIO INCREDIBIL: O a doua mărturie despre cum se cumpără licența de antrenor de box în România ” Viorel Sima ne-a zis să-i dăm câte 100 de euro, fiecare, pentru neamț!” »»» http://bit.ly/2wYrXh3

Posted by Gazeta Sporturilor on 16 Octombrie 2017

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
1996072583980118
Ionita Marasescu  •  18 Octombrie 2017, 00:35

Astept cu demnitate raspunsul forului AIBA si consider nepotrivit sa aruncam cu mizerii. Nu este corect sa aruncam cu mizerii in directia unei persoane care a avut răbdare,amabilitate si profesionalism in a preda acest curs . Respect pentru domnul lector Bodo Andreas. Cu respect, Ioniță Mărășescu

1996072583980118
Ionita Marasescu  •  18 Octombrie 2017, 00:14

Am frecventat cursul de antrenori de la Brăila.Sunt unul dintre antrenori care nu a primit calificativ la terminarea cursului după finalizarea examenelor practice si examenului scris. Sunt trist pentru faptul de a nu primi un rezultat pentru a cunoaste unde am gresit. Am depus o petitie scrisă la federație, am inteles ca la randul ei federatia a solicitat răspuns la forul AIBA. Înțeleg de asemenea durerea colegilor mei care se află în situatia mea. Pentru toate taxele si cheltuielile plătite pentru efectuarea acestui curs am primit documente justificative . Cursul sa făcut intr o perioada nu tocmai potrivită si am făcut eforturi uriase pentru a participala acest curs, asemenea colegilor mei. Nu am cunostintă despre cheta/ mită pentru lector.Sa făcut intradevar o cheta in valoare de 100 lei/antrenor, necondiționată pentru dl Sima Viorel care asigura traducerea cursului voluntar. Cheta a fost voluntară si nu toți au dat bani. Conditiile de organizare ale cursului au fost bine pregatire si au avut un decurs normal. Domnul lector Bodo Andreas o personalitate in boxul amator, un profesor care cunoaste tainele boxului ne-a împărtăsit din secretele si cunostintele lui din Box. Am revăzut predarea abc-ului in box, greseli si noutăți la învățare ,multe noutăți. A fost un curs de socializare si instruire in box care a unit caractere si a ajutat la comunicare a colectivului de antrenori. Cu demnitate astept raspunsul forului AIBA si consider nepotrivit sa aruncam cu mizer

10206088110775210
Enver Hoxha  •  16 Octombrie 2017, 17:21

Nici să copiați nu sunteți în stare, bă!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează