SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONATELE EUROPENE SUB 22

Doi români luptă azi pentru aur! Jitaru și Arădoaie au șanse mari în finale: "Nu-mi fac probleme"

Paul Arădoaie
Paul Arădoaie

Articol de - Publicat marti, 21 martie 2017 10:43

Robert Jitaru și Paul Arădoaie au șansa de a câștiga azi titlul european la campionatele sub 22 de ani care sunt găzduite de Brăila.

Născut la Făurei, Robert Jitaru, 19 ani, e acasă la Brăila! Aici a crescut și s-a pregătit de la 12 ani. După 10 ani de antrenamente, românul de la categoria 56 de kilograme are șansa de a câștiga aurul european. Trebuie să treacă însă de englezul Peter McGrail!

La 20 de ani, colegul său de lot Paul Arădoaie, ar câștiga a doua medalie de aur din carieră, dacă va trece în această seară de rusul Muslim Gadjimagomedov. Arădoaie este campion european de tineret în 2014, la Zagreb.

Cei doi visează la Tokyo

Toți cei aproximativ 200 de pugiliști care au participat la Europenele de la Brăila, se gândesc la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Peste trei ani visează să ajungă în Japonia pentru a lupta pentru podiumul olimpic.

"Tokio, venim!"Paul Arădoaie

Arădoaie este un tânăr talentat, muncitor, care se pregătește 5 ore pe zi pentru a prinde Jocurile Olimpice. La doar 20 de ani, Arădoaie a făcut un meci fantastic luni seara, în semifinalele CE de la Brăila. L-a învins la puncte, decizie 5-0 pe ucraineanul Stepan Hrekul.

"L-am simțit cum dă înapoi pe loviturile mele. El se descurca mai bine pe atacul meu și de asta l-am așteptat pe el să vină, să lupt de la semidistanță. Aveam alonjă superioară și trebuia să o valorific", a dezvăluit după meci românul Arădoaie.

Cu rusul se așteaptă la un meci mai greu, iar strategia va fi alta. "Va trebui să atac eu pentru că rusul e mai înalt, mai greoi. Nu-mi fac însă probleme că nu o să câștig", a declarat Arădoaie.

"Sunt foarte bine pregătit, am muncit enorm să ajung aici. Când mă gândesc câte a trebuit să îndur, slăbire, cântar... M-am dedicat sută la sută boxului.

Peste patru ani mă văd la Tokyo. De asta mă pregătesc, de asta mă chinui. Am toate atuurile să fiu acolo și să lupt pentru o medalie"
Paul Arădoaie

Finalele CE u22 de la Brăila vor începe la ora 17:00 în Sala Sporturilor "Danubius" și vor fi transmise în direct de TVR HD.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
bakunin
bakunin  •  21 Martie 2017, 16:35

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bakunin
bakunin  •  21 Martie 2017, 16:33

ursescule, Robert e nascut pe 31 decembrie 1997, deci are 19 ani, nu 21!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează