SPORTURI  »  BOX  »  KLITSCHKO RĂMÎNE "REGE"

Klitschko l-a învins pe Rahman şi şi-a păstrat titlurile IBF, WBO şi IBO la categoria grea

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 decembrie 2008 00:00

Ucrainianul Vladimir Klitschko l-a învins pe americanul Hasim Rahman în repriza a şaptea, prin decizia arbitrului, şi şi-a păstrat astfel titlurile mondiale IBF, WBO şi IBO la categoria grea, informează duminică AFP.

Meciul dintre cei doi boxeri a avut sâmbătă la Mannheim (Germania), iar ucrainianul s-a impus pentru că a fost mai proaspăt şi mai precis în loviturile pe care le-a dat. Klitschko s-a impus în cea de-a şaptea repriză a meciului prin decizia arbitrului şi a ajuns astfel la cea de-a 52-a victorie din carieră, din 55 de meciuri.

"Am înţeles repede că pot câştiga această luptă înainte de terminarea celor 12 reprize regulamentare. Trebuia doar să rămân foarte concentrat şi să mă lupt foarte calm pentru a reuşi să câştig", a explicat Klitschko la finalul partidei.

Iniţial, Vladimir Klitschko trebuia să boxeze cu challengerul său oficial, Alexander Povetkin, dar rusul a anunţat că nu va putea să participe la meciul cu ucraineanul din cauza unei accidentări la gleznă.

Vladimir Klitschko are un frate, Vitali, iar cei doi sunt primii din istoria boxului care deţin un titlu mondial în acelaşţi timp. Împreună, cei doi ucrainieni deţin patru centuri mondiale: Vladimir are trei (IBF, WBO şi IBO), iar Vitali are una (WBC).

Cei doi şi-au propus ca în anul 2009, unul dintre ei să îl provoace pe campionul WBA, gigantul rus Nikolay Valuev, acesta din urmă urmând să îl înfrunte, deocamdată, pe 20 decembrie, pe americanul Evander Holyfield.

Sursă: NewsIn

Playtech: Împăcare senzațională! Ce mare FOTBALIST s-a întors la soție: ”Era lesa cam scurtă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează