SPORTURI  »  BOX  »  GALA BUTE

La Gala Bute nu, la DNA, da! » Leonard Doroftei a fost audiat pentru prima dată de procurorii anticorupţie

Articol de - Publicat marti, 23 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 22 septembrie 2014 23:16

Preşedintele FR Box a fost întrebat despre lucruri care s-au întîmplat în federaţie în perioada conducerii lui Rudel Obreja şi au legătură cu dosarul Gala Bute.

Şeful FR Box, Leonard Doroftei, a fost ieri dimineaţă la DNA, unde a fost audiat ca martor în dosarul privind organizarea galei "Campion pentru România", la care Lucian Bute a boxat cu Jean Paul Mendy, în iulie 2011. După două ore de discuţii cu procurorii, fostul pugilist a afirmat că a fost întrebat despre lucruri care s-au întîmplat în federaţie în perioada conducerii lui Rudel Obreja şi au legătură cu Gala Bute.

Cu documente la DNA
"Am fost întrebat despre cum merg lucrurile în federaţie, despre Gala Bute, despre care ştiti că nici măcar nu am fost invitat! Noi avem cîteva litigii cu Obreja pentru recuperarea unui ring de box şi a unor bani cheltuiţi cu meciul lui Bute. Am fost întrebat despre mai multe lucruri, dar nu am să vă dau date exacte", a afirmat Doroftei, precizînd că a adus la DNA toate documentele solicitate, dar şi rezultatele auditului intern efectuat după preluarea mandatului de preşedinte al FRB. Procurorii l-au audiat ieri şi pe secretarul general al federaţiei, Viorel Sima.

Acesta a declarat că, la un moment dat, federaţia a primit o solicitare ca, în cazul în care sponsorizările pe care le-a primit în perioada 2011 nu sînt în regulă şi oamenii vor să recupereze banii de la federatie, aceştia să se constituie parte civilă şi să ceară sumele de la foştii administratori.

Surse judiciare susţin că procurorii DNA urmăresc legalitatea emiterii de către Guvernul Emil Boc a actelor normative prin care au decis eligibilitatea finanţării cu bani europeni a Galei "Campion pentru România".

În toate documentele iniţiale, calitatea de organizator al evenimentului din iulie 2011 o avea FR Box, care ulterior a cedat acest drept firmei Europlus Computers, al cărui unic acţionar era preşedintele Rudel Obreja.

Dosarul cu trei procurori de caz
Din momentul în care DNA a început cercetările, în vara lui 2012 şi pînă în prezent, dosarul a ajuns la al 3-lea procuror de caz. Primul, Alina Stoica, a întocmit un rechizitoriu în noiembrie 2013 prin care a dispus trimiterea în judecată doar a lui Rudel Obreja, pentru fapte de corupţie.

În decembrie 2013, Mariana Alexandru, procurorul şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA, a infirmat acest rechizitoriu şi a preluat dosarul. Aceasta a considerat ca fiind nelegală soluţia dată de Stoica de neurmărire penală dispusă cu privire la funcţionarii Ministerului Dezvoltării şi Turismului, condus la acea data de Elena Udrea.

După 9 luni de anchetă, Alexandru a depus neaşteptat cererea de pensionare, noul procuror de caz fiind Ana Dana.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
bamse1901
bamse1901  •  23 Septembrie 2014, 09:59

Mosule fii corect si da-ii in gat pe toti hotzii

Vezi toate comentariile (1)
Comentează