SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Lui Bogdan Juratoni îi mai trebuie o victorie pentru calificarea la Olimpiadă

Bogdan Juratoni
Bogdan Juratoni

Articol de GSP - Publicat marti, 04 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 03 octombrie 2011 20:37

Bogdan Juratoni mai are nevoie de un succes la Mondialele de la Baku pentru a obţine calificarea la Jocurile Olimpice din 2012


Şansele boxului românesc pentru calificarea la Olimpiada de la Londra se leagă de evoluţiile lui Bogdan Juratoni şi Mihai Nistor, cei doi pugilişti fiind singurii care au rămas în cursa pentru podiumul mondial de la Baku.

Bogdan Juratoni (75 kg) se află în faţa celei mai mari provocări din carieră. La nici 21 de ani, participant la prima competiţie de anvergură, tînărul de la CS Dinamo Bucureşti s-a calificat în optimi, iar astăzi boxează împotriva cubanezului Emilio Correa Bayeux pentru accederea între cei mai buni opt pugilişti din lume, performanţă care i-ar oferi şi biletul pentru Londra 2012.

Provenit dintr-o familie de boxeri, Bogdan mai are un frate care a fost medaliat cu argint la Europenele de juniori. Pugilistul antrenat de Gheorghe Napoleon-Bonaparte a făcut două meciuri bune la Baku, iar în turul doi a trecut de slovacul Tibor Varga, cu 12-2.

Tot astăzi, cel de-al doilea reprezentant al României, Mihai Nistor (Ă91 kg), medaliat cu bronz la Europenele de la Ankara, luptă pentru un loc în sferturi, însă misiunea acestuia este mai dificilă. Românul îl întîlneşte pe favoritul trei, croatul Filip Hrgovici şi are nevoie să ajungă în primii şase boxeri pentru a se califica la Olimpiadă. Prezent la Naţionalele de la Bacău, Lucian Bute i-a remarcat pe cei doi pugilişti, numindu-i "speranţele României pentru viitorul boxului profesionist".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează