SPORTURI  »  BOX  »  MAYWEATHER VS. MCGREGOR

MAYWEATHER VS. MCGREGOR. Mult circ, mulți bani, box mai puțin » Mayweather obține a 50-a victorie, după ce arbitrul a oprit meciul cu McGregor în runda a zecea

Articol de - Publicat duminica, 27 august 2017 08:39

Floyd Mayweather vs. Conor McGregor s-a încheiat așa cum era de așteptat. Arbitrul a fost nevoit să oprească partida în runda a zecea după un minut și 5 secunde. Mayweather se retrage din nou cu un palmares glorios, 50-0, și încă 300 de milioane de dolari în cont, McGregor se întoarce în MMA cu 100 de milioane mai bogat. Noi rămânem cu timpul pierdut. :)

Mayweather vs. McGregor a fost cel mai așteptat meci din ultimul an până a început. Mult circ pe la televiziuni, pe la conferințe, iar ei împărțeau avionul în turul de promovare al confruntării. Tare, nu? Ne-am distrat și la cântar, am râs la glumele lui McGregor și la ținuta de ninja a lui Mayweather în drum spre ring. Dar când treaba a devenit serioasă am rămas cu buza umflată.

Meciul banilor a fost mai mult un demonstrativ, decât o luptă a orgoliilor. McGregor a început tare partida, așa cum ne-a obișnuit din galele UFC, și și-a consumat rapid toată energia.

Vulpoi bătrân, Mayweather a încercat în primele runde să îl provoace pe irlandez să apeleze la lovituri specifice pentru MMA. Mereu cu capul înainte și gata să se întoarcă cu spatele la luptă în momentul în care McGregor se apropia de el. Irlandezul a cedat în dese rânduri tentației și i-a aplicat câteva ”ciocane” în ceafă lui Floyd.

a rezistat 3 runde

Fizic, McGregor a fost activ în primele trei runde. Foarte ofensiv, irlandezul a încercat în zadar să spargă defensiva de fier a americanului. Mayweather a stat la cutie și a așteptat liniștit până când irlandezul a început să respire tot mai greu: ”Asta a fost strategia pe care am făcut-o cu tatăl meu. El e obișnuit să lupte 25 de minute în MMA și mă așteptam să cedeze fizic. Am garantat că acest meci nu va ajunge la decizie și iată”.

În runda a noua, Mayweather a fost aproape de KO. L-a tocat pe McGregor până în ultimele 30 de secunde, când parcă a tras frâna de mână. N-a mai ezitat în runda a zecea, când arbitrul a fost nevoit să oprească meciul după un minut și 5 secunde. McGregor se clătina și nu mai avea răspuns la loviturile adversarului. 

Floyd ar fi câștigat oricum partida. Arbitrii au văzut o luptă dezechilibrată în primele nouă runde, iar scorurile până în momentul TKO-ului erau 89-81, 89-81 și 87-83. Toți cei trei arbitri i-au dat prima rundă lui McGregor, însă numai al treilea l-a văzut mai bun și în următoarele două.

Irlandezul nu era prea supărat la finalul partidei: ”Am fost obosit, nu rănit. Așa arăt eu când sunt obosit. Arbitrul trebuia să-l lase să mă facă KO, dacă ar fi putut. Sunt fericit însă. Am fost susținut de mulți fani și am avut curajul să fac ce alții nu ar fi făcut”.

Mayweather se retrage, McGregor se întoarce în MMA, iar noi încă ne întrebăm: pentru ce ne-am trezit la 6 de fapt? 

375 de leiau plătit în SUA cei care au vrut să vadă la televizor marele meci. În Anglia a costat echivalentul a 100 de lei

Cum s-au împărțit banii

Mayweather, așa cum s-a lăudat înainte ca meciul să fie antamat, a încasat100 de milioane de dolari din bursă. Surpriza vine de la McGregor, care a primi tmult sub adversarul său, 30 de milioane. Sumele se vor mări însă considerabil după ce vor intra și încasările din drepturile TV și din sponsorizări. Chiar și așa, 30 de milioane reprezintă o bursă uriașă pentru un debutant în boxul profesionist. Din ultimele 10 lupte în circuitul UFC, McGregor a încasat în total aproximativ 10 milioane!

Desfășurarea partidei: 

RUNDA 10

S-A TERMINAT! McGregor n-a putut să reziste fizic unui duel cu Mayweather. Arbitrul a fost nevoit să oprească partida după o serie de lovituri puternice trimise de american.

RUNDA 9

McGregor este avertizat după o nouă lovitură sub centură. Mayweather iese la atac și trimite lovitură după lovitură. Conor scapă însă ca prin urechile acului.

RUNDA 8

McGreegor e din ce în ce mai obosit. Nu mai reușește să îl lovească serios pe Mayweather. Floyd prinde din nou o serie de lovituri la corp și încheie runda cu un upercut.

RUNDA 7

Mayweather e lovit cu dreapta și răspunde imediat cu trei directe puternice în figura adversarului său. McGregor începe să piardă teren. Pumnii irlandezului și-au pierdut din forța pe care o aveau în primele runde.

RUNDA 6

Mayweather continuă să îl provoace pe Conor. Se întoarce cu spatele în timpul unui schimb de lovituri, iar irlandezul continuă să lovească până este oprit de arbitru. Americanul își zdruncină adversarul cu o serie de lovituri la corp și la față. Primul zâmbet pe fața lui Floyd, care încheie runda cu două croșee puternice și o eschivă spectaculoasă. 

RUNDA 5

Mayweather începe dde data aceasta mai taree runda. Lovituri bune la corp și una în bărbie. McGregor răspunde, însă parcă începe să găfâie.

RUNDA 4

Conor începe din nou tare meciul și lovește bine la corp. Una dintre lovituri este însă sub centură, iar americanul protestează imediat. Mayweather iese de la cutie și îl lovește în figură pe McGregor cu două lovituri rapide. Continuă micile șicane între cei doi. Mayweather a început în final să dea drumul la brațe.

RUNDA 3

Mayweather încearcă să îl provoace pe irlandez. Se întoarce în multe momente cu spatele la luptă sau intră cu capul înainte, tocmai pentru a-l provoca pe McGregor să apeleze la lovituri specifice duelurilor din MMA. Momentan strategia funcționează. McGregor e avertizat din nou, după ce îl lovește pe american în ceafă.

RUNDA 2

Primul moment în care reflexele din MMA  ies la iveală. McGregor e avertizat pentru o lovitură de sus în jos aplicată adversarului său. O primă dreaptă puternică trimisă de Mayweather în startul rundei. McGregor e mai ofensiv în acest început de meci și pune o presiune mare pe american.

RUNDA 1

A ÎNCEPUT! După un an în care s-au duelat prin vorbe a venit și momentul adevărului! McGregor începe tare partida, însă fără să îl rănească pe Floyd. Irlandezul îl tachinează pe Mayweather. Își pune brațele la spate încercând să-și provoace adversarul, însă americanul pare de gheață. O primă rundă fără multe lovituri. 

07:07

Au intrat în ring! Primire călduroasă pentru Conor McGregor! Mulți irlandezi prezenți în T-Mobile Arena din Paradise, Nevada. Dacă irlandezul a venit doar cu un drapel al țării sale în jurul gâtului, Mayweather s-a îmbrăcat în negru complet, inclusiv o cagulă. :) Rămâne de văzut cât de mult și-a intimat adversarul.

dinu6kqxuaeaa5f

06:50

Showtime amână începutul marelui meci: Televiziunea americană anunță că startul confruntării dintre Mayweather și McGregor se va amâna cu minute bune din cauza unor probleme cu sistemul PPV. Se pare că numărul mare de abonamente a afectat serverele online și transmisia TV. Showtime susține însă că dificultățile tehnice vor fi rezolvate rapid.

06:40

Victorie controversată: Gervonta Davis a pierdut titlul IBF, după ce a depășit greutatea admisă la cântarul oficial. L-a învins pe Francisco Fonseca prin KO. Lovitura decisivă a fost una la ceafă, pentru care americanul ar fi trebuit penalizat. Arbitrul n-a observat și o lovitură pe care Davis i-a administrat-o adversarului său aflat în genunchi în timp ce era numărat. Fanii prezenți la meci l-au huiduit pe Davis la finalul partidei și nu au fost de acord cu explicația lui: ”L-am lovit serios înainte de această fază. S-a folosit de această lovitură care pare neregulamentară, însă era deja rănit”.

05:35

Badou Jack, noul campion mondial WBA: Suedezul l-a învins prin TKO pe Nathan Cleverley în runda a cincea, când arbitrul a fost nevoit să oprească o partidă dezechilibrată. Britanicul se afla la primul meci după câștigarea centurii.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (83)
ceirero
ceirero  •  28 August 2017, 03:56
Postat de merace pe 28 August 2017, 00:53

Nu e sport nici un joc violent, in care exista pericolul ca un jucator sa moara din cauza loviturilor primite de la adversar. E doar un circ sangeros apreciat de cei care nu ar intra in arena aia ei insisi, dar le place sa vada, sa comenteze sau sa parieze pe violenta barbara a altora.

Atunci nici boxul nu este sport: en.wikipedia.org/wiki/Category:Deaths_due_to_injuries_sustained_in_boxing

merace
merace  •  28 August 2017, 00:53
Postat de samertx pe 27 August 2017, 14:08

MMA e sport?

Nu e sport nici un joc violent, in care exista pericolul ca un jucator sa moara din cauza loviturilor primite de la adversar. E doar un circ sangeros apreciat de cei care nu ar intra in arena aia ei insisi, dar le place sa vada, sa comenteze sau sa parieze pe violenta barbara a altora.

ceirero
ceirero  •  27 August 2017, 23:43

E normal ca Mayweather nu ar rezista o rundă in MMA. Dar dacă era intr-adevar un boxer adevărat ar fi acceptat o luptă mixtă. Fără picioare, fără lovituri sub centură si fără luptă la sol. Dar Mayweather știa clar ca avea sa piardă rău la orice altceva decât reguli stricte de box unde poți sa te ascunzi si 12 runde. Dar când vii tu cu toți banii... ceilalți fac ce vrei tu. Acolo e net superior. Doar acolo...

Vezi toate comentariile (83)
Comentează
Close