SPORTURI  »  BOX  »  BUTE A PIERDUT CENTURA

Mesajul pe care Lucian Bute trebuie să-l citească!

Bute a fost aşteptat la aeroport cu un mesaj de încurajare
Bute a fost aşteptat la aeroport cu un mesaj de încurajare

Articol de GSP - Publicat luni, 28 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 28 mai 2012 17:49

După înfrîngerea suferită prin KO la Nottingham, în faţa lui Carl Froch, în repriza a 5-a, Lucian Bute a fost pus la zid de foarte mulţi oameni din lumea boxului, dar şi de unii iubitori ai acestui sport. Adversarii n-au ratat ocazia să-l ironizeze, dar sînt şi foarte mulţi cei care i-au rămas alături şi cred în boxerul Bute şi în revenirea acestuia. Unul dintre milioanele de români care au urmărit duminică dimineaţă partida a ţinut să îi scrie cîteva rînduri.

Mesajul a fost postat pe blogul Mariei Andrieş. Îl redăm, integral, mai jos.

"Scrisoare pentru Lucian Bute

După înfrîngerea suferită prin KO la Nottingham, în faţa lui Carl Froch, în repriza a 5-a, Lucian Bute a fost pus la zid de foarte mulţi oameni din lumea boxului, dar şi de unii iubitori ai acestui sport. Adversarii n-au ratat ocazia să-l ironizeze, dar sînt şi foarte mulţi cei care i-au rămas alături şi cred în boxerul Bute şi în revenirea acestuia. Unul dintre milioanele de români care au urmărit duminică dimineaţă partida a ţinut să îi scrie cîteva rînduri.

Mesajul a fost postat pe blogul Mariei Andrieş. Îl redăm, integral, mai jos.

" Scrisoare pentru Lucian Bute

Draga Lucian,

E un moment foarte greu pentru cariera ta de boxer profesionist dar si pentru tine ca om . Nu sunt priceput la box asa ca nu pot sa iti dau sfaturi despre cum ar trebui sa fi boxat sau ce va trebui sa faci in cazul revansei . Datorita faptului ca te apreciez foarte mult si ca om si ca sportiv as vrea sa te asigur ca sunt langa tine , moral , dupa patania de sambata si ca m-a durut sufletul la pumnii aceia pe care i-ai incasat . Nu mi-a fost rusine cu tine si ca boxerul mult admirat a ajuns in aceasta situatie. Pur si simplu am fost trist si m-am gandit toata noaptea la ce este in sufletul tau si daca din punct de vedere fizic nu ai patit ceva grav. Ca multi adversari din ring jubileaza si te jignesc nu ar trebui sa te surprinda si ar trebui sa nu iti pese . Ca sunt romani care se bucura de infrangerea ta, iar ar trebui sa nu iti pese . Ei ti-au fost dusmani si te-au vrut jos din invidie si pentru ca fac parte din specia aia umana josnica si mica.

Acum esti jos. Probabil ca iti e greu sa intelegi si sa accepti ca adversarul a cam facut ce a vrut in ring. Trebuie sa treci peste socul provocat de umilinta. Oamenii au reactii diferite la umilinta. Unii nu o pot gestiona si devin absurzi , nesuferiti iar orgoliul lor o ia razna.

Pentru a gestiona cel mai bine umilinta trebuie sa o accepti , sa intelegi ca ai meritat-o si sa vezi daca si unde ai gresit . Daca nu ai gresit nicaieri inseamna ca trebuie sa te feresti sa mai faci un meci cu acest Froch. Daca iti dai seama ca ai grestit undeva si poti face mai mult atunci trebuie sa ceri revansa. Umilinta nu a omorat pe nimeni. Accept-o pentru ca realitatea a vorbit de la sine.

Simtul umorului si autoironia te pot ajuta si remonta. Daca te vei simti puternic, trebuie sa iti iei revansa. Daca nu , nu te gandi ca trebuie sa dai socoteala nimanui. Cei care au investit bani in tine si i-au scos insutit. Cei care au investit sufleteste trebuie sa te intelega si sa accepte deciziile tale. In fond e vorba de viata si sanatatea ta. As fi fericit daca ai citi aceste randuri deoarece as dori ca ele sa te consoleze sa te echilibreze si eventual sa te mobilizeze. Fa ce crezi tu de cuviinta. Discuta si consulta-te cu profesionisti, cantareste totul cu atentie dar hotararea ia-o tu. Esti un om bun si deosebit. Un mare sportiv.Nu uita ca suntem multi anonimi care te respectam si tinem la tine. DAR….NU TREBUIE SA MORI PENTRU NIMENI!" - Joe

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
sorin13a
sorin13a  •  29 Mai 2012, 14:32

Bravo Joe.!!!!!!!...(am si marea satisfactie sa imi fie un bun prieten,i-am spus demult ca are talent la scris!) RESPECT BUTE!!!!!.....stiti ceva FRATILOR...nici nu conteaza cu ce mari campioni a avut deaface Bute pana acum........CONTEAZA ca e ROMAN.Sunt plecat de aprox.22 de ani si m-am saturat sa ne balacarim intre noi! El este si va fi un campion,la sf.meciului comentatorul ENGLEZ i-a spus lui Froch:"Ai intrat in istoria boxului englez!" asa ca a fost pt. moment cea mai mare victorie din viata lui....asa am INTELES! acum au uitat multi cate probleme a avut Bute cu organizarea meciului din Romania,vrand sa ofere un spectacol unic publicului roman! HAI BUTE-HAI ROMANIA!!!!!!

theo_s
theo_s  •  29 Mai 2012, 00:36

Observatie: de STUDIAT figura lui Froch cand loveste, pe final, vazand ca adversarul, mai bine zis, victima, e terminata: individul are O EXPRESIE DE URA, de SADISM. Nu stiu daca voi, in box, studiati si personalitatea adversarilor. Poate ar fi util. Exista multe modalitati de a gestiona ura cuiva; dar, in situatie de lupta, una le intrece pe toate: tot URA. Asa ca, d-le Bute, daca vreti o revansa, incarcati-va de ura; probabil ca e singura cale eficienta. PS: cavaleria moldoveana, de temut in secolul XV, sarja cu strigatul "Ucide!, Ucide!" Ii stiau de frica si turcii si polonii si ungurii. De reflectat.

totdd
totdd  •  28 Mai 2012, 23:30
Postat de killerforever pe 28 Mai 2012, 20:41

O INTREBARE AM PENTRU ZORAH: CATE MECIURI DE BOX AI LA ACTIV CA LUPTATOR SAU CA ARBITRU SA POTI VORBI IN CUNOSTINTA DE CAUZA? DACA NU ESTI DECAT UN SOARECE DE TASTATURA ATUNCI AR FI MAI BINE SA TACI CACI NU AI DREPTUL SA-L CRITICI. NU EXISTA TARA CARE SA-I ATACE SPOTIVII MAI MULT CA IN ROMANIA. FROCH CAND A PIERDUT CU WARD NU A FOST ASA CRITICAT IN ANGLIA ASTA CA NU MAI LUAM EXEMPLE DIN ALTE SPORTURI DAR ORICUM NOI NE-AM F***T OAMENII BUNI ORI DE CATE ORI AM AVUT OCAZIA DE ASTA SUNTEM ACOLO UNDE SUNTEM NU DIN CAUZA DESCRISA DE TINE. ASA CA MAI DOCUMENTEAZA-TE. POATE AR TREBUI SA LUAM EXEMPLU DE LA TIGANI CARE SUNT FOARTE UNITI SI POATE DE ACEEA OBTIN TOT CEEA CE DORESC.

nu frate. suntem unde suntem ca ne mintim singuri. asta e cauza. deschideti ochii si vedeti ca bute a fost campion mondial fara sa se bata cu top 10. cand a intrat in top 10, gata. cel mai mare rau care il putem face lui bute, este sa ii spunem ca el este campionul. NU, Froch este campionul si pt ca bute sa devina campion iar, trebuie sa stranga din dinti, sa se antreneze si sa devina bun pt super six. nu pt hodorogi ca johnson sau mendy.....apropo, tu cate meciuri ai ca boxer sau ca arbitru de ii intrebi pe altii? specialistule !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează