SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Mihai Leu, arbitru în Anglia la o supergală de box: "Aş vedea un meci între Ciocan şi Chisora"

foto: www.iClara.ro
foto: www.iClara.ro

Articol de GSP - Publicat luni, 02 decembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 02 decembrie 2013 21:24

Campionul mondial la box din 1997, Mihai Leu a petrecut Ziua Naţională a României în avion, el întorcîndu-se duminică seara de la Londra.

În capitala Angliei, românul a arbitrat două meciuri de box în cadrul unei supergale ce a avut loc la Copper Box Arena. În primul meci la care Mihai Leu a fost arbitru de masă, s-a pus în joc titlul european WBO la categoria supermijlocie, care a fost cîştigat de Frank Buglioni.

Bucuria a fost enormă pentru englezi întrucât boxerul născut în Londra se află la prima performanţă la acest nivel. El l-a pus la pămînt pe cehul Stepan Horvath în runda a 8-a.

În al doilea meci unde Mihai Leu a fost arbitru judecător, confruntarea a avut loc între britanicul Dereck Chisora şi cehul Ondrej Pala pentru tilul intercontinental WBO la categoria grea. Şi de această dată, boxerul britanic s-a impus prin knock out, în runda a treia după ce i-a aplicat adversarului o serie de lovituri nimicitoare.

" Anglia este una din ţările cu tradiţie uriaşă în box iar această gală de la Copper Box Arena a fost organizată impecabil. Atmosfera a fost extraordinară, publicul fantastic într-o sală plină cu personalităţi din boxul mondial.

Pe 20 decembrie, voi arbitra la gala de box Evil Fight Night din Hamburg, unde se va bate Christian Ciocan Hammer cu americanul Kevin Johnson. Cred că ar fi interesant de văzut anul viitor un meci între Ciocan şi britanicul Chisora", a arătat Mihai Leu, în exclusivitate pentru site-ul www.iClara.ro.

Pe străzile şi la gala din Londra, Mihai Leu s-a întîlnit cu foarte mulţi români dar şi cu cîţiva prieteni mai vechi din boxul mondial, precum fostul campion mondial la box, ungurul Istvan Kovacs sau Frank Warren, managerul lui Dereck Chisora.

La aterizarea în ţară, reprezentanţii companiei Tarom i-au dăruit lui Mihai Leu un steag simbolic şi l-au fotografiat.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
glorie
glorie  •  03 Decembrie 2013, 02:57

Oricum, daca e vorba de Germania, aceasta e aproape. Mihai Leu ar trebui sa-i faciliteze participarea in deschiderea unor gale. Mai ales ca e arbitru destul de cunoscut acum. Sa o faca pentru ca roman si nu cred ca va dezamagi. Iar Dinu s-ar putea antrena chiar in Romania si sa mearga acolo doar pentru meciuri. Cu timpul ar semna cu un club german. Desi la noi nu prea exista antrenori de box profesionist, iar Doroftei din pacate nu e liber acum dupa ce a preluat sefia federatiei...

glorie
glorie  •  03 Decembrie 2013, 02:53
Postat de nusu_d pe 03 Decembrie 2013, 00:58

Pai si cine il tine pe Bogdan Dinu sa boxeze in Germania si sa-si arate valoarea? Sunt 2 variante ori nu are creier deloc ori nu e asa de valoros cum cred unii pentru ca daca era asa sigur ar fi primit vreo oferta serioasa. Daca isi mai pierde timpul prin Romania cu neispraviti ca obreja nu va ajunge niciodata nicaieri. Anii trec si se va trezi ca e batran si ca-l doare capul degeaba.

Valoare are, l-ai vazut si in Canada in gala lui Bute! Dar am inteles ca cei de la Interbox, canadienii, nu mai semneaza straini. A castigat Biggers Better, un turneu. Si va lupta in finala. E greu sa te duci in State sau in Germania, daca n-ai sponsor. Pentru ca nu-ti permiti sa si muncesti, ci doar sa te antrenezi. Iar Bogdan are si familie din cate stiu eu. E scumpa viata acolo. Gandeste-te ca in primii ani nu stiu daca te poti intretine din box. Sau foarte greu. Pacat ca nu risca nimeni cu el, ar putea-o face Chris Ganescu care-l reprezinta pe Ronald Gavril la Vegas!

nusu_d
nusu_d  •  03 Decembrie 2013, 00:58
Postat de glorie pe 02 Decembrie 2013, 23:44

Il omoara Chisora ala, pai momentan Ciocan nu cred ca are asa mare valoare! Mai poate creste ce-i drept. Lumea zice ca l-ar bate Bogdan Dinu, chiar si asa, fara un antrenor de top si un promotor in spate. Pai daca era Dinu in Germania, era deja de nivelul lui Pulev. Mai bine ia revansa cu Wach!

Pai si cine il tine pe Bogdan Dinu sa boxeze in Germania si sa-si arate valoarea? Sunt 2 variante ori nu are creier deloc ori nu e asa de valoros cum cred unii pentru ca daca era asa sigur ar fi primit vreo oferta serioasa. Daca isi mai pierde timpul prin Romania cu neispraviti ca obreja nu va ajunge niciodata nicaieri. Anii trec si se va trezi ca e batran si ca-l doare capul degeaba.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează