SPORTURI  »  BOX  »  CATEGORIA GREA

VIDEO+FOTO Luptă incredibilă pe stadionul lui Tottenham: Oleksandr Usyk e noul campion la categoria grea! L-a învins la puncte pe Anthony Joshua: „Șocant!”

Luptă incredibilă: Oleksandr Usyk e noul campion la categoria grea! L-a învins la puncte pe Anthony Joshua: „Șocant!” +20   FOTO
Luptă incredibilă: Oleksandr Usyk e noul campion la categoria grea! L-a învins la puncte pe Anthony Joshua: „Șocant!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 septembrie 2021 01:33 / Actualizat duminica, 26 septembrie 2021 02:10

Ucraineanul Oleksandr Usyk, 34 de ani (19-0, 13 KO), l-a învins pe englezul Anthony Joshua, 31 de ani (24-2, 22 KO). A devenit noul campion la categoria grea, deținând centurile WBA, IBF și WBO. Îi lipsește doar WBC, care este la Tyson Fury.

Usyk a dominat lupta, zdruncinându-l teribil pe Joshua în rundele 3 și 7, și s-a impus la puncte: 117-112, 116-112, 115-113.

+16 FOTO

Joshua a pierdut pentru prima dată în carieră acasă, la Londra, în fața a 68.000 de spectatori, pe arena lui Tottenham Hotspur. Prima înfrângere din cariera lui Anthony Joshua a venit în 2019, în fața lui Andy Ruiz Jr., la New York. Cea de azi a fost a doua. Englezul are o clauză specială de revanșă, pe care e de așteptat să o activeze.

Înseamnă enorm pentru mine. Lupta a mers exact așa cum am dorit. Au fost câteva momente în care Anthony m-a întins la maximum, dar nimic special. Nu am vrut neapărat să-l fac KO la final. L-am lovit tare și am încercat să-l dărâm, dar antrenorii mei mi-au zis să termin și să-mi fac treaba. Vreau să merg acasă la familie, nu mă gândesc la revanșă acum. Nu ați văzut încă cea mai bună versiune a mea. Pot mai mult! 
Oleksandr Usyk

Nu cred că AJ a boxat prea bine azi, Usyk a fost excelent. Eram îngrijorat de tot ce s-a zis înainte de meci și am avut dreptate, am gândit prea mult, a primit prea multe lovituri devreme. Acum va merge la spital. Nu știu dacă are arcada spartă, dar nu arată deloc bine. Nu mai vedea după runda a 9-a. Rezervorul era gol, nu mai avea combustibil. Doar inima l-a mai ținut în meci în ultima rundă 
Eddie Hearn, promoterul lui Anthony Joshua

O noapte șocantă pentru Joshua. A fost depășit total. Ce prestație pentru Usyk, care l-a atacat din toate unghiurile! Joshua a fost greoi, dar a produs și el ceva pagube 
Publicația The Guardian

O luptă excelentă! Foarte inteligentă! Sunt fericit, Usyk a fost perfect 
Vitali Klitschko, ex-campion la categoria grea

Pe cine a învins Usyk în „deplasare”: 

  • Krzysztof Glowacki în Polonia 
  • Michael Hunter în SUA 
  • Marco Huck în Germania 
  • Mairis Briedis în Letonia 
  • Murat Gassiev în Rusia 
  • Tony Bellew în UK 
  • Dereck Chisora în UK 
  • Anthony Joshua în UK

3este numărul campionilor la categoria grea din istoria Ucrainei. Ceilalți doi sunt frații Klitschko

VIDEO + FOTO Umilință la întoarcere! Imagini șocante cu Evander Holyfield, măturat în prima repriză

Înfrângere pentru Manny Pacquiao, la prima luptă după doi ani » Poate fi ultimul duel al carierei

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (12)
alexmssss
alexmssss  •  26 Septembrie 2021, 17:37
Postat de piercejeff pe 26 Septembrie 2021, 14:40

pentru cine se pricepe,oare imi poate spune cineva de ce furry nu a boxat niciodata cu joshua. este o jignire adusa sportului ca joshua a fost campion la categoria grea. la categoria grea doar albi trebuie sa domine cum a fost in ultimi 20-30 de ani.

Fury trebuia sa fie in locul lui Usyk in lupta de ieri si se semnase si contractul. Lupta dintre Joshua si Fury nu s-a mai facut pentru ca Fury si Wilder care s-au batut in 2020 au avut o clauza in contract cum ca pierzatorul are dreptul la revansa daca doreste. Cum Wilder care a fost batut mar n-a mai dat nici un semn cum ca ar vrea o revansa Joshua si Fury s-au inteles la o lupta de sute de milioane care urma sa aiba loc anul acesta doar ca Wilder vazand ca lupta dintre cei doi ar fii fost cea mai mare partida de box din ultimii ani, partida in care cei doi s-ar fii luptat pentru toate centurile de la categoria grea, s-a decis ca vrea revansa doar ca sa nu se bata cei doi si unul dintre ei sa devina primul luptator cu toate centurile la categoria greau dupa multi ani si asa avand si el sansa oarecum sa lupte pentru toate centurile daca oarecum ar castiga revansa impotriva lui Fury ceea de e greu de crezut. Fury e unul dintre cei mai tehnici grei din istorie iar Wilder tot ce are e o forta mare in brat si atat. Un luptator genul lui Wilder are foarte putine sanse impotriva unui luptator gen Fury care e foarte tehnic si se misca foarte mult. Revenind la lupta dintre Joshua si Fury, lupta se va face suta la suta daca Fury il bate pe Wilder ceea ce 99.9% se va intampla ( doar printr-o minune Wilder poate castiga, adica printr-o lovitura perfecta) iar Joshua sa castige revansa cu Usyk ceea ce e foarte greu, daca Usyk castiga va lupta cu castigatorul dintre Fury si Wilder.

piercejeff
piercejeff  •  26 Septembrie 2021, 14:40

pentru cine se pricepe,oare imi poate spune cineva de ce furry nu a boxat niciodata cu joshua. este o jignire adusa sportului ca joshua a fost campion la categoria grea. la categoria grea doar albi trebuie sa domine cum a fost in ultimi 20-30 de ani.

boschetar_spatial
boschetar_spatial  •  26 Septembrie 2021, 11:40
Postat de reteleanu pe 26 Septembrie 2021, 08:32

Nu-mi place deloc acest al treilea klitschko (ptr ca asta e practic), dar trebuie recunoscut ca joshua, desi un boxer exceptional de tehnic si elegant, nu are duritatea necesara categoriei. Cu tyson fury insa ucraineanul o sa vada iadul.

N-are treaba cu Klitschko, sunt doar conationali. Poti spune totusi ca e fratele lui Vasyl Lomachenko, pentru ca e antrenat de Anatoly Lomachenko.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează