SPORTURI  »  BOX  »  MĂRTURISIRE

Oscar De la Hoya recunoaşte: "Sînt dependent de droguri şi de alcool"

Oscar De La Hoya (foto: Daylife)
Oscar De La Hoya (foto: Daylife)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 31 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 31 august 2011 11:33

Fostul campion Oscar De La Hoya a recunoscut într-un interviu televizat că s-a gîndit de multe ori la sinucidere şi că merge la dezintoxicare, el fiind dependent de droguri şi alcool.

"De curînd am ajuns la limita de jos. În ultimii cîţiva ani am ajuns să mă gîndesc dacă merită să trăiesc. Nu mă mai simt puternic. Nu am avut curajul să-mi iau viaţa, dar m-am gîndit deseori s-o fac", a spus De La Hoya. Americanul a precizat că de trei luni nu a mai băut şi s-a alăturat Asociaţiei Alcoolicilor Anonimi. De asemenea, a recunoscut că i-a fost infidel soţiei sale şi că au fost despărţiţi pentru o vreme.

Boxerul s-a retras în 2009 după o carieră de 16 ani, în care a cucerit 10 titluri mondiale la 6 versiuni diferite, devenind una dintre cele mai populare personaje din box. În ultima sa luptă, De La Hoya a fost învins de filipinezul Manny Pacquiao. Palmaresul lui Oscar De La Hoya la profesionişti: 39 de victorii, dintre care 30 prin KO, şi 6 înfrîngeri.

Cunoscut drept "The Golden Boy," De La Hoya a început boxul la vîrdta de 5 ani, urmînd pasiunea tatălui şi a bunicului său. A cîştigat medalia olimpică de aur la Barcelona, în 1992, o promisiune împlinită şi făcută mamei sale, Cecilia, care murise de cancer cu doi ani înainte.

"Am utilizat droguri, combinaţia mea favorită însemna cocaină şi alcool. De cocaină m-am apucat de curînd. Dar în ultimii 2 ani am fost dependent mai mult de alcool decît de cocaină. Mă simţeam în siguranţă în starea aceea, simţeam că nimeni nu poate spune spune nimic rău despre mine. Mă simţeam mai aproape de mama mea", a explicat Oscar De La Hoya.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
sandmann
sandmann  •  01 Septembrie 2011, 08:59

E trist, dar asa e viata , are si momente din astea. Cu cat urci mai sus , cu atat caderea va fi mai abrupta.Sper sa gasesti puterea sa te ridici din nou, campionule!

manowar95
manowar95  •  31 August 2011, 17:54

Super sportiv! Va trece sigur peste asta. Este "reculul"care vine dupa ce renunta la activitatea competitionala a oricarui mare sportiv;doar ca se manifesta diferit.

wicked_me
wicked_me  •  31 August 2011, 15:46

E un model sportiv, a fost pana de curand si un model in afara ringului. Pacat ca a luat-o pe calea asta. Totusi, faptul ca are taria de a vorbi despre asta si ca acum constientizeaza ca era un drum gresit poate fi un semn bun. Sper sa treaca peste momentul asta.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează