SPORTURI  »  BOX  »  PREMIERI

Premieri incredibile aprobate de MTS la Federația de Box! » "Este strigător la cer cum se cheltuiesc banii publici, iar noi ne plângem că nu avem bani!"

Robert Jitaru
foto: Cristi Preda, GSP +1   FOTO
Robert Jitaru foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat miercuri, 04 octombrie 2017 12:18

Între 13 și 22 martie, la Brăila, s-au desfășurat Campionatele Europene sub 22 de ani, competiție aflată la prima ediție și cuprinsă în ultimul moment în calendarul EUBC (Federația Europeană de Box).

  • Federația Română de Box are conturile blocate de 2 ani, dar primește premieri din partea Ministerului Sportului de sute de mii de euro!
  • Persoane angajate pe funcții contabile sunt trecute în stafful medical pe deconturi
  • La trei sportivi premiați, pe referat sunt trecuți 7 antrenori.

Pentru că federația are conturile blocate de mai bine de doi ani din cauza neregulilor financiare, evenimentul a fost finanțat de autoritățile locale din Brăila și de Patronatul Oamenilor de Afaceri Brăila.

Robert Jitaru (categoria 56 kg) și Paul Arădoaie (categoria 81 kg) au cucerit titlul euroean, în timp ce Daniel Costea (categoria 64 kg) a obținut locul 5, oprindu-se în "sferturi". Ei au fost cei 3 pugiliști care au punctat pentru România din cei 10 înscriși în competiție, la toate categoriile.

Federația Română de Box a făcut în urma competiției un referat la Ministerul Tineretului și Sportului pentru premierea sportivilor, antrenorilor și a tuturor celor care au contribuit la obținerea perfomanțelor. Referatul este semnat de președintele Federației Române de Box, Vasile Câtea, și a fost aprobat de Minister.

Trei sportivi, 7 antrenori!

14 persoane au fost trecute pe acel referat, pe lângă cei trei sportivi, găsindu-și locul 7 antrenori (!), un medic, doi kinetoterapeuți și un asistent medical!

Oamenii din lumea boxului s-au arătat intrigați de premierile propuse și aprobate de minister. "Cum se poate ca federația să aibă conturile blocate, dar să primească totuși premieri de la Minister? Cum e posibil ca trei sportivi să fie premiați alături de 7 antrenori? Adică, la noi, fiecare sportiv e antrenat de doi antrenori și jumătate? Este strigător la cer cum se cheltuiesc banii publici, iar noi ne plângem că nu avem bani!", a declarat un antrenor cu ștate vechi în boxul românesc, care spune că nu mai poate asista nepăsător la mizeria din boxul românesc.

"Oamenii din minister, directorii care au semnat acel referat, sunt pe mână cu cei din federația de box? Astfel nu se explică cum se poate întâmpla așa ceva! E de neînțeles, orice neștiutor își poate da seama că e ceva necurat acolo", a adăugat un alt om implicat de mult timp în box, fiind angajat și la federație ani buni.
Casiera pe post de kinetoterapeut la premiere!

Surprizele nu se opresc aici pe decontul cu pricina! Sunt antrenori care nu au nici o treabă cu lotul și cu sportivii medaliați. "Biroul federal a votat componența colectivului tehnic care se va ocupa de sportivi la Europeanul de la Brăila? Ce rol are Relu Auraș la acel lot? Cum să primească mai mult de o dată și jumătate decât un sportiv care a muncit pentru acea medalie?", întreabă un alt tehnician.

Daniel Costea, locul 5 la CE U 22 a primit pentru locul 5 ocupat suma de 4.000 de lei, dar antrenorul său de la Călărași, Valentin Anghel, a primit de 14 ori mai mult!
Unele persoane aflate pe acel referat nici nu sunt angajate ale FR Box, iar altele au fost trecute pe alte funcții decât cele pe care le ocupă în federație. "Toată lumea boxului știe că doamna Florentina Tudor este angajată ca și casieră, la federație.

Ori acum apare la premiere ca și kinetoterapeut! Și-o fi făcut peste noapte școala de masaj și nu știm noi", spun revoltați câțiva tehnicieni. În plus, nici unul de medici sau personalul medical nu are contract cu FRB. "Nici pe durată determinată nu puteau fi angajați, atât timp cât federația nu are finanțare și are conturile blocate", spun sursele Gazetei Sporturilor.

Sumele au fost dublate de Minister!

Conform Hotărârii de Guvern 1447 din 2007, hotărâre privind normele financiare din activitatea sportivă, pentru un titlu european statul român trebuie să aloce suma de 18.500 de lei. Ori uitându-ne pe sumele alocate, reiese faptul că Ministerul Sportului a hotărât să dubleze sumele date.

Așa s-a ajuns la suma totală de 490.200 de lei, care înseamnă mai mult de 100.000 de euro! Adică o treime din datoria totală a federației către MTS și ANAF! 

490.200 leie suma totală de premiere acordată de MTS pentru două medalii la Europenele de box sub 22 de ani, disputate la Brăila

Tabel cu persoanele premiate de MTS în urma CE under 22 de la Brăila

Nume și prenume Funcția Suma

  • Valentin Vrânceanu antrenor principal 78.000
  • Valentin Anghel antrenor secund 58.500
  • Dumitru Dorobanțu antrenor secund 58.500
  • George Perțea antrenor secund 58.500
  • Relu Auraș antrenor secund 58.500
  • Gigi Moise antrenor-profesor 11.100
  • Nicolea Chipirog antrenor-profesor 11.100
  • Robert Jitaru sportiv 37.000
  • Paul Andrei Arădoaie sportiv 37.000
  • Daniel Costea sportiv 4.000
  • Candid Moise medic 19.500
  • Tudor Florentina kinetoterapeut 19.500
  • Simona Bidiugan kinetoterapeut 19.500
  • Viorel Dominteanu asistent medical 19.500

TOTAL 490.200

* sumele sunt exprimate în lei
* banii au fost acordați de MTS în luna mai 2017

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
randoom_._
randoom_._  •  04 Octombrie 2017, 13:53
Postat de clod1971 pe 04 Octombrie 2017, 12:49

Apropos de banii publici, risipiti.Pe cand o investigatie la M.A.N., sa vedem si noi exact ce s-a castigat , si ce s-a pierdut la C.S.A. in scandalul cu marca Steaua, ca pana acum s-a renutat la banii primiti din inchirierea bazei din Ghencea si s-a trecut la cheltuirea de bani publici din bugetul M.A.N., pe un proiect SF, care nu se poate finaliza, decat prin reprivatizarea sectiei de fotbal.Sa vedem in folosul cui, toata povestea asta.Ar fi interesant de stiut.Nu...?

eu asta intreb de un an de zile. tradatorii de tara de la csa si mapn au furat din banii nostri sute de mii de euro pana acuma. numai din chirii s-au pierdut vreo 300 de mii de euro in ultimi ani. plus pierderile cu echipa csa clona regal care se ridica la cel putin inca 300 de mii de euro. imediat depasim milionul de euro furat de csa din banii publici. banii nostri.

clod1971
clod1971  •  04 Octombrie 2017, 12:49

Apropos de banii publici, risipiti.Pe cand o investigatie la M.A.N., sa vedem si noi exact ce s-a castigat , si ce s-a pierdut la C.S.A. in scandalul cu marca Steaua, ca pana acum s-a renutat la banii primiti din inchirierea bazei din Ghencea si s-a trecut la cheltuirea de bani publici din bugetul M.A.N., pe un proiect SF, care nu se poate finaliza, decat prin reprivatizarea sectiei de fotbal.Sa vedem in folosul cui, toata povestea asta.Ar fi interesant de stiut.Nu...?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează