SPORTURI  »  BOX  »  FRB

Președintele Federației Române de Box se delimitează de acuzațiile lansate către secretarul general: "Eu nu m-am implicat"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat luni, 16 octombrie 2017 15:06

Chetă-șpagă strânsă de secretarul general al FR Box, Viorel Sima, pentru lectorul neamț venit din Australia. Doar 6 din cei 19 "cursanți" au trecut examenul, deși toți au primit întrebările și răspunsurile cu o seară înainte!

Vasile Câtea, președintele FRB recunoaște că oamenii i s-au plâns că au picat examenul, deși toată lumea a răspuns la fel. "Responsabil cu organizarea a fost Viorel Sima!"

- Domnule președinte, bună ziua! Anul trecut, federația a organizat la Brăila un curs de antrenori!
- Aa, da. De o stea!

- Oamenii se plâng că au picat examenul, că deși s-au strâns bani, nu le-au fost date chitanțe, i-au dat bani și lectorului neamț. Știți ceva?
- Nu am fost implicat în niciun fel în această ecuație. Am trecut tangențial și l-am salutat pe trainerul neamț, dar nu pot să dau niciun fel de referințe. Știu doar că au mai fost discuții la un moment dat.

- Oamenii spun că s-au plâns și la dumneavoastră!
- Ce mi-au spus ei e că au făcut lucrarea ca unul, ca altul, și doar unii au luat! Altceva nu știu.

- Avem declarații că i-au dat banii lui Viorel Sima, că el le-a dat în schimb întrebările și răspunsurile pentru examen!
- Eu nu cred treaba asta, dar e corect să-l întrebi pe Viorel. Nu am nicio conexiune și nicio treabă cu asta. Nu m-am implicat, eram la începutul activității parlamentare și nu am avut timp. Am acceptat să facem cursul de antrenori, de o stea, în România, s-a făcut, dar mai departe nu m-am mai implicat. Au fost niște băieți de la Brăila, cu Viorel Sima în frunte, cu Vali Vrânceanu, care s-au ocupat de toate lucrurile.

- Chitanțele de ce sunt făcute pe Asociația Județeană de Box Brăila?
- Probabil pentru că cei de acolo s-au ocupat de cazare, de masă, de asigurarea spațiilor de curs. Taxele de participare se plătesc direct la AIBA. Nu este un curs organizat de FR Box, ci de AIBA. Tot ce e pe internațional e în curtea AIBA! 

Citește și primele două părți ale investigației GSP:

» Mărturii pe bandă oferite Gazetei Sporturilor despre un curs organizat de Federația Română de Box » Cum se cumpără licența de antrenor în România!

» O a doua mărturie despre cum se cumpără licența de antrenor de box în România: ”Viorel Sima ne-a zis să-i dăm câte 100 de euro, fiecare, pentru neamț!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează