SPORTURI  »  BOX  »  ANTHONY JOSHUA VS. VLADIMIR KLICIKO

VIDEO+FOTO ”Ciocanul de Oțel” spulberat pe Wembley! Anthony Joshua l-a trimis la pensie pe Vladimir Kliciko în fața a 90.000 de fani! 3 KO-uri uluitoare + prima reacție: ”Unde ești, Tyson Fury?"

Anthony Joshua și-a apărat centura IBF pe Wembley în fața a 90.000 de fani și le deține acum și pe cele WBA și IBO, foto: reuters +8   FOTO
Anthony Joshua și-a apărat centura IBF pe Wembley în fața a 90.000 de fani și le deține acum și pe cele WBA și IBO, foto: reuters

Articol de - Publicat duminica, 30 aprilie 2017 00:41

La un an și jumătate după înfrângerea surpriză suferită în fața lui Tyson Fury, Vladimir Kliciko a revenit în ring. Așteptarea a fost lungă pentru pugilistul de 41 de ani.

  • Anthony Joshua l-a pus de două ori la podea în repriza a 11-a pe Vladimir Kliciko, după care l-a luat cu asalt pe ucrainean, provocându-l pe arbitru să declare KO tehnic și să-i acorde victoria în meciul pentru centura IBF la categoria grea! 
  • Ucraineanul Vladimir Kliciko, 41 de ani, a pierdut al doilea meci la rând, TKO în runda 11, și e tot mai aproape de retragere, după un meci în care a fost pus de 3 ori la pământ!
  • Britanicul Anthony Joshua, 27 de ani, și-a apărat centura IBF la categoria grea pe stadionul Wembley în fața celei mai mari asistențe de după al doilea Război Mondial, 90.000 de oameni, record în ultimii 80 de ani, și le deține acum și pe cele WBA și IBO.

Amânat în două rânduri de cel care i-a luat centurile, ucraineanul s-a trezit fără adversar în momentul în care Fury a recunoscut că a consumat cocaină și a fost deposedat de centuri.

Click aici pentru VIDEO cu runda 11, când Kliciko este făcut KO de Joshua!

Kliciko a acceptat provocarea unui alt britanic de a boxa în insulă, Anthony Joshua, campionul IBF la categoria grea. Numai după ce pe masă au fost puse și centurile WBA și IBO.

S-a umplut Wembley

Duelul a stârnit un interes uriaș. Pe Wembley au venit 90.000 de fani, cel mai mare număr de spectatori din ultimii 80 de ani!

De la meciul dintre Len Harvey și Jock McAvoy nu se mai adunaseră atât de mulți fani pentru un meci de box. Iar asta se întâmpla în 1939!

Cei doi pugiliști au început greoi meciul. Zgârciți cu pumnii în prima rundă, Joshua și Kliciko și-au luat tot timpul din lume până să dea drumul la pumni. După două runde cel mai interesant moment al meciului era încă celebrul anunț al lui Michael Buffer. ”Let's get ready to rumble!" s-a auzit tare pe Wembley, primit cu aplauze de britanicii entuziasmați să îl vadă la lucru pe Joshua în fața marelui Vladimir.

5.000.000 €a încasat Michael Buffer pentru a prezenta duelul dintre Joshua și Kliciko

Atmosfera a fost incendiară, iar fanii l-au împins de la spate pe campionul IBF cu scandări ca în Premier League. Normal, ca la orice derby, aceștia au adaptat și un cântec, strigând ”Oh Anthony Joshua” pe ritmurile melodiei ”Seven Nation Army”.

La pământ!

Cei doi au abandonat însă tatonările. Joshua părea în control. Punea presiune pe Kliciko și începuse să lovească din ce în ce mai clar. Ucraineanul a început însă runda a patra cu o dreaptă puternică și un croșeu de stânga. În pauză, britanicului i s-a transmis din colț să se calmeze transmite britanicului să se calmeze. Joshua a început însă runda a cincea ca un taur care vede roșu în fața ochilor. S-a dus tăvălug peste Kliciko și l-a trântit la pământ cu o serie de lovituri de stânga zdrobitoare! Surpriză însă, Joshua începe să gâfâie! Kliciko își revine și îl aruncă și el pe jos pe AJ! CE MECI!

Joshua pare că și-a dat tot suflul și e de nerecunoscut. ”Ciocanul de Oțel” pistonează și pistonează. Rundele trec și Joshua încă rezistă și capătă din nou încredere în propriile forțe. Kliciko știe că e în control și boxează în stilul caracteristic. Prea tacticizat și prea economicos în fața unui adversar care a dat semne de slăbiciune.

Britanicul a găsit însă rezerve ascunse de energie în runda a zecea. A trecut iar în atac. Strategie ca Rocky? :D Dansează lângă Kliciko, iar ucraineanul începe să dea și el semne de oboseală.

Final teribil pentru kliciko

Începe runda 11! Din nou, Joshua demarează cu capul înainte spre țintă. Un upercut uluitor și Kliciko e JOS! Se ridică, dar se clatină. AJ nu se mai joacă și trece din nou la atac. Croșeu de stânga în figură și Kliciko e din nou JOS! Fanii sunt în delir pe Wembley, însă ucraineanul pare să fie Ivan Drago. Se ridică din nou.

E doar o iluzie însă. O umbră a lui Kliciko. Putea să închidă meciul în runda a șasea, însă boxul nu e șah, iar pragmatismul te poate costa. Asta s-a întâmplat și cu Kliciko. Ridicat în picioare pentru a treia oară, n-a mai avut energia să oprească atacurile violente ale lui Joshua. Torturat în corzile ringului și rămas fără replică, Kliciko a fost salvat de arbitru, care a decis să oprească meciul.

19-0este palmaresul lui Joshua la profesioniști, toate victoriile fiind obținute înainte de limită

L-a provocat pe Fury

Joshua, vizibil emoționat după succesul uriaș, a vorbit la finalul partidei: ”Ce pot să zic? Cel mai important e că în trei ani și jumătate la profesioniști palmaresul meu e 19-0. Nu sunt perfect, dar încerc să fiu. Vreau să îi mulțumesc antrenorului meu, dar și celor 90.000 de oameni care au venit aici. În ultimul rând, vreau să îi mulțumesc lui Vladimir. E un model în ring și în afara lui și am numai respect și dragoste pentru el”.

Britanicul a lansat și o provocare pentru Tyson Fury, cel care în 2015 se afla în postura sa. ”Unde ești, Tyson Fury? Vreau să le dau celor 90.000 de oameni prezenți aici încă o șansă să vadă așa ceva!” a fost mesajul trimis în direcțiia rivalului său.

5 înfrângeriare Kliciko la profesioniști și 64 de victorii, 53 obținute prin KO

A ratat centura

Înainte de main event-ul galei, în ringul din Londra s-a urcat și Viorel Simion. Pugilistul român de 35 de ani l-a înfruntat pe Scott Quigg, care și-a pus la bătaie pentru prima dată centura WBA la categoria pană, câștigată în decembrie în fața lui Jose Cayetano. Simion a început în forță meciul, însă i-a permis lui Quigg să preia controlul. A fost o bătaie în toată regula între cei doi, iar românul a reușit să ducă lupta până la final. Carl Froch a remarcat rezistența românului, însă și lipsa forței necesare pentru a-i pune probleme mai mari lui Quigg. Englezul a câștigat prin decizie unanimă, doi arbitri acordându-i victoria la 6 puncte diferență, iar unul la două.

Citește și

* Kliciko surprins de eșec: ”O revanșă? Mai întâi să aflu ce dracului s-a întâmplat aici!”

* Răzvan Luțac despre înfrângerea dură a lui Kliciko în fața lui Anthony Joshua » Și chiar credeam că nu s-a terminat

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
saviola2_8
saviola2_8  •  30 Aprilie 2017, 09:34

Wladimir si a aratat inca o data limitele si barbia de sticla. Nu mi a plăcut niciodata ca boxer, mi s a parut plictisitor. Cu tot respectul pentru el si fanii lui, l am considerat un chior in tara orbilor un fel de federer pana la aparitia lui nadal si apoi nole. Sigur ca e un mare campion, talent a avut, valorea lui de boxeur trebuie recunoscuta insa la fel si minusurile, aavut avut destul dar nu prea au fost oameni care au putut sa i.le.expuna, categoria grea destul de saraca in ultimul deceniu. Aseara am tinut cu el, nu stiu de ce dar nu imi place joshua, insa stiam ca daca vlad e lovit va fi in dificultate. Mi a parut rau de el, de wlad, ar fi putut castiga daca forta dupa kdown ul din a sasea. Cred ca ar trebui sa se retraga. Mi ar placea sa vad fury vs joshua, cred ca fury l ar razbuna pe wlad. Sau wilder joshua, desi ambii mi se par supra apreciati.

haideusicfr
haideusicfr  •  30 Aprilie 2017, 18:46

Vine vremea retragerii.Kliciko,Bute au o varsta la care nu mai pot boxa la nivel superior. Asta e. Bravo lor pentru carierele impresionante.

alexpintea
alexpintea  •  30 Aprilie 2017, 16:07
Postat de saviola2_8 pe 30 Aprilie 2017, 09:34

Wladimir si a aratat inca o data limitele si barbia de sticla. Nu mi a plăcut niciodata ca boxer, mi s a parut plictisitor. Cu tot respectul pentru el si fanii lui, l am considerat un chior in tara orbilor un fel de federer pana la aparitia lui nadal si apoi nole. Sigur ca e un mare campion, talent a avut, valorea lui de boxeur trebuie recunoscuta insa la fel si minusurile, aavut avut destul dar nu prea au fost oameni care au putut sa i.le.expuna, categoria grea destul de saraca in ultimul deceniu. Aseara am tinut cu el, nu stiu de ce dar nu imi place joshua, insa stiam ca daca vlad e lovit va fi in dificultate. Mi a parut rau de el, de wlad, ar fi putut castiga daca forta dupa kdown ul din a sasea. Cred ca ar trebui sa se retraga. Mi ar placea sa vad fury vs joshua, cred ca fury l ar razbuna pe wlad. Sau wilder joshua, desi ambii mi se par supra apreciati.

S-a incheiat o epoca la categoria grea..poate cea mai slaba din toate timpurile !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează