SPORTURI  »  CICLISM  »  FINAL TURUL CALIFORNIEI / SANTA CLARITA - PASADENA 150KM

Turul Californiei la final: «Acelaşi Leipheimer»

Articol de - Publicat duminica, 24 februarie 2008 00:00

Ultima etapă din Turul Californiei nu a produs nicio surpriză. Acelaşi pluton condus de Astana, aceiaşi ploaie măruntă şi sîcîitoare, acelaşi lider în clasamentul general. Doar o evadare năucitoare şi un Hincapie fericit la sfîrşit!

Traseul dificil dintre Santa Clarita şi Pasadena a favorizat dezvoltarea acţiunilor îndrăzneţe. Un grup masiv coordonat de cel mai combativ rutier al plutonului, George Hincapie (High Road) a atacat devreme şi a reuşit să intre cu 2 minute avans în cele 6 tururi de circuit din Pasadena. Victoria de etapă a fost căutată de fiecare ciclist, în fiecare secundă existînd acţiuni de atac-contraatac. Una singură merită să fie amintită. Rory Sutherland (Health Net), Michael Creed (Rock Racing), George Hincapie şi Jason McCartney (CSC) au reuşit să se desprindă din pachet şi să facă joncţiunea cu Tom Zirbel (rutierul rebel al celor Bissell plecat într-o aventură scurtă şi spectaculoasă, de 20 kilometri) cu un singur tur de circuit înainte de final! Umăr la umăr, toţi cei 5 rutieri şi-au disputat victorie finală, însă doar determinarea şi perseverenţa lui Hincapie au făcut ca bătrînul rutier american să aducă mult-aşteptata victorie celor de la High Road!


Clasamentul etapei:

1 George Hincapie (USA) High Road
2 Rory Sutherland (Aus) Health Net
3 Jason McCartney (USA) CSC

Clasamentul general final:

1 Levi Leipheimer (USA) Astana 29.24.32
2 David Millar (GBr) Slipstream Chipotle 0.49
3 Christian Vandevelde (USA) Slipstream Chipotle 1.08

Levi Leipheimer (Astana) se încoronează pentru a doua oară consecutiv drept "tricou galben" al Californiei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  28 Februarie 2008, 16:21

Ma bucur ca Levi Leipheimer a reusit sa castige Turul Californiei. A dovedit inca o data ca echipa Astana este cea mai puternica din pluton, ca are in componenta rutieri ce pot castiga orice competitie. Poate din acest motiv organizatorii Giro si Turului Frantei nu i-au invitat , tocmai pentru ca se tem ca rutierii de la Astana pot castiga competitiile in care participa. Eu asa cred, nu sunt convins de argumentele care sustin ca Astana trebuie sa plateasca pentru cele intamplate in 2007... Astana s-a schimbat total si merita sa participe la toate competitiile

Vezi toate comentariile (1)
Comentează