SPORTURI  »  CICLISM  »  CAZUL LANCE ARMSTRONG

Aşa nu! Lance Armstrong a fost ales "Anti-sportivul anului 2012"

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 30 noiembrie 2012 14:33

La 10 ani după ce a fost gratulat de revista americană Sports Illustrated cu titlul de cel mai bun sportiv al anului, Lance Armstrong a primit o distincţie aflată la polul opus

În 2002, Lance Armstrong devenea doar al doilea ciclist american, după Greg LeMond, care primea una dintre cele mai rîvnite menţiuni de peste Ocean. Americanul cîştigase în acel an cel de-al treilea Tur al Franţei din carieră, iar coperta revistei Sports Illustrated îl considera cel mai bun sportiv american al anului. 10 ani şi o investigaţie care a demonstrat dopingul masiv mai tîrziu, iar revista taxează derapajul. Lance Armstrong a fost numit "Anti-sportivul anului", iar pe coperta revistei a apărut poza din 2002 tăiată de un mare X.

"Lance Armstrong se află în fruntea listei atleţilor cărora ar trebui să le revocăm titlul de Sportivul anului. Moştenirea lui s-a făcut ţăndări cu viteza cu care coapsele lui pline de steroizi îl duceau peste Pirinei, iar foştii lui coechipieri au recunoscut că s-a dopat şi, mai mult de-atît, i-a forţat şi pe unii dintre ei să o facă. Nu că ar avea puterea să recunoască", scrie în articolul dedicat de revistă americanului.

Lance Armstrong a pierdut cele şapte Tururi ale Franţei în toamnă, după ce Agenţia Americană Antidoping a demonstrat că fostul rutier a condus "cel mai sofisticat sistem de dopaj din istoria sportului".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  30 Noiembrie 2012, 15:35

Un sportiv adevarat ...face cinste natiei americane ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează