SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL SIBIULUI

Ballerin(i) în galben în Turul Sibiului

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 iulie 2018 13:01

Rutierul italian Davide Ballerini s-a impus ieri în prologul Turului Sibiului și pornește azi în prima etapa din postura de lider în clasamentul general.

Davide Ballerini (Androni Giocattoli Sidermec) a câștigat ieri Prologul ediției a VIII-a a Turului Ciclist al Sibiului, care a fost un contratimp de 2,2 km. desfășurat pe străduțele din centrul istoric al orașului de pe Cibin. Eduard Grosu a fost urmărit încă o dată de ghinion, după ce anul trecut a căzut în timp ce se pregătea pentru start, ajungând la spital. Acum, pe la jumătatea cursei, i s-a spart cauciucul de pe spate, dar cu toate astea a terminat contratimpul pe locul 9, preluând tricoul roșu.

"Din păcate, și astăzi am avut probleme. După vreo 600m am făcut pană pe spate. Nu mă încălzește cu nimic că am fost astăzi cel mai bun român. Nu îmi mai rămâne decât să încerc să îmi iau revanșa în ultima etapă", a declarat cu evidentă dezamăgire Grosu.

Ballerini l-a devansat pe Riccardo Stacchiotti, un alt italian care aleargă pentru MsTina-Focus, una dintre cele două echipe românești din Tur, și pe Ivar Slick, de la continentala olandeză Monkey Town.

Astăzi, rutierii vor ajunge la peste 2.000 de metri altitudine. Prima etapă măsoară 91,2 kilometri, va avea finișul la Bâlea Lac și a fost numită etapa-regină. Rutierii vor porni din Sibiu și vor trece prin Cisnădie, Tălmaciu, Avrig și Cârțișoara, după care vor începe asaltul Transfăgărășanului. Cățărarea de categorie specială măsoară 23,6 km și va avea finișul, ca de obicei, la Bâlea.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează