SPORTURI  »  CICLISM  »  UCI

CHRIS FROOME. Decizia oficială de luată de Sky: ce se întâmplă cu Chris Froome în prima cursă oficială

Chris Froome
Chris Froome

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat marti, 06 februarie 2018 14:02

Sky a hotărât că rutierul britanic Chris Froome, câștigătorul din Turul Franței și Turul Spaniei în 2017, va debuta în acest sezon în Ruta del Sol, cursă ce va începe săptămâna viitoare, conform Cyclingnews.com.

Froome se află în acest moment sub investigația UCI (n.r. = Uniunea Ciclistă Internțională), după ce a fost testat pozitiv cu salbutamol în Turul Spaniei din 2017, cursă pe care a și câștigat-o.

Ciclistul de la Sky riscă între șase și nouă luni de suspendare și anularea tuturor rezultatelor obținute în perioada respectivă, începând cu Vuelta de anul trecut. Până atunci, sportivul originar din Kenya are dreptul de a participa în curse.

"Mă bucur că revin în curse, m-am antrenat din greu în luna ianuarie și mă simt foarte bine pe bicicletă. Nu am mai fost de ceva timp în Andaluzia, dar este unul din tururile la care îmi face plăcere să particip", a fost declarația lui Froome.

Cursa din Andaluzia se va desfășura în perioada 14-18 februarie. Rutierul britanic a efectuat un cantonament în Africa de Sud luna trecută, timp în care a parcurs peste 5000 de kilometri, conform contului său de Strava.

Chris Froome a câștigat Ruta del Sol în 2015, când a obținut și o victorie de etapă. Britanicul în vârstă de 32 de ani este unul dintre cei mai titrați cicliști din plutonul actual, având în palmares patru Tururi ale Franței (2013, 2015, 2016, 2017), un Tur al Spaniei (2017), dar și două medalii de bronz la Jocurile Olimpice, obținute în proba de contratimp, la edițiile din 2012 și 2016.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
capca1
capca1  •  06 Februarie 2018, 15:47

Jenant ! Cine mai poate crede că ciclismul este un sport ”curat” câtă vreme apar tot felul de sportivi ce pică testele antidoping, sportivi despre care se credea că sunt legende ?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează