SPORTURI  »  CICLISM  »  DOPAJ

CHRIS FROOME. Greg LeMond, 3x câștigător de Turul Franței, despre scandalul de dopaj în care e implicat Chris Froome: "Trebuie suspendat, e ridicol"

Chris Froome, foto: Gulliver/gettyimages
Chris Froome, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 ianuarie 2018 17:48

Americanul Greg LeMond, de 3X câștigător al Turului Franței la finalul anilor '80 și o voce importantă în lupta antidoping, crede că britanicul Chris Froome, cel care a returnat valori gigantice la Salbutamol în Turul Spaniei ar trebui suspendat.

În vârstă de 56 de ani, LeMond a fost foarte tranșant: "E responsabilitatea fiecărui sportiv să urmeze regulile. În cazul lui Chris Froome, trebuie să răspundă pentru prezența salbutamolului. El singur trebuie să o facă. Plutonul se bazează pe aplicarea egală a regulilor, altfel sportul este subminat. Iar scuzele lui Froome sunt ridicole, pur și simplu", a tunat americanul.

Uniunea Ciclistă Internațională a anunțat că britanicul Chris Froome a returnat o probă pozitivă cu Salbutamol în perioada în care evolua în Turul Spaniei 2017, competiție pe care a și câștigat-o.

Conform forumului internțional, Froome ar fi returnat de două ori limita admisă pentru această substanță folosită împotriva astmului într-un test de urină susținut pe 7 septembrie, după etapa a 18-a, în care britanicul de la Sky a câștigat timp față de Nibali și în care doar Alberto Contador i-a făcut față.

UCI a anunțat că rutierul nu va fi suspendat automat, ci că va continua investigația pentru a afla de ce dozajul a fost într-atât de ridicat.

Froome a spus că rezultatul pozitiv este din cauza dezhidratării și a cantității mari prescrise de medicul de la Sky pentru a face față unei crize severe.

LeMond crede că totul este o scamatorie și anunță că nu îl crede nici pe David Brailsford, directorul atotputernic la echipa Sky. "Nu-l cred pe Brailsford, e prea secretos, alunecos. Nu e atâta știință cum se crede la Sky și mă doare să văd că Brailsford și Sky denunță adevărata știință. Cum ne-a arătat istoria sportului nostru, când lucrurile par prea bune ca să fie adevărate, de obicei chiar nu sunt".

 

2.000 nanogramede Salbutamol per mililitru (ng/ml) s-au descoperit în proba lui Froome, față de limita de 1.000 permisă de UCI

Citește și:

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
capca1
capca1  •  05 Ianuarie 2018, 22:39

Nu cred că mai era cineva obișnuit cu lumea ciclismului care să mai creadă că acest sport e “curat “! Aici se întind limitele la maxim, limitele dopajului “ legal” . Chris Froome și Sky au preluat și îmbunătățit metodele lui Armstrong și US Postal, asta se vedea cu ochiul liber. De ce “s-a vărsat”Froome ? Pentru că și pentru ciclism lăcomia lui a fost prea mult ! Poate că Sky o fi vrut să scape de el, nu e imposibil !!!

marian0904
marian0904  •  05 Ianuarie 2018, 22:34

Se pare ca UCI si Sky o tot lungesc si intorc lucrurile pe toate fetele, chestia aceasta fiind, asa cum zice clar Lemond, o scamatorie. Cum oare de s-a intamplat un asa pocinog? Cred ca si pozitia astrelor trebuie luata in considerare. Oare pana cand trebuie sa vedem bolnavi ajungand campioni datorita faptului ca li se admite sa faca tratamente cu substante dopante.

1651886744841375
Inimosu Ioan  •  05 Ianuarie 2018, 22:20

E incredibil cum unora, e cazul lui Froome, li se permit anumite favoruri, iar altora, cum e cazul lui Contador, nu lise permit. Ba mai mult sunt suspendati. Se pare ca masura se aplica disproportionat, in functie de interese.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close